Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Live stream concert Arnold Veeman via Andledon


DEN ANDEL – Cultuurerf Andledon te Den Andel organiseert komende zondagmiddag (26 april 2020) vanaf 15:30 een live stream optreden van Arnold Veeman. Veeman, geboren en getogen in het noorden van Nederland, verwerkt op meesterlijke wijze zijn noordelijke afkomst in al zijn muziek: het weidse landschap, uitzichten voorbij de horizon, alsmede de sobere, harde en eerlijke instelling van de Groningers.

De live stream duurt ongeveer een uur. Het concert  is te vinden via het YouTube kanaal van Cultuurerf Andledon.

Over Arnold Veeman

Arnold Veeman behoeft in Nederland, laat staan in het noordelijke deel daarvan, nauwelijks introductie. Hij werkt als componist, arrangeur, liedjes- en tekstschrijver en speelt zijn eigen muziek en liederen. Hij speelt contrabas, gitaar en een reeks andere instrumenten. Als componist beheerst hij diverse stijlen. Veeman is in 2004 summa cum laude afgestudeerd als hedendaags componist voor de hoofdvakken compositie en orkestratie met een programma in de Der Aa-kerk in Groningen. Na zijn afstuderen brengt Veeman in eigen beheer vijf cd’s uit. Alle liedjes schrijft en orkestreert hij zelf of samen met tekstschrijver Jan Siebo Uffen. Zijn vier laatste cd’s produceert hij ook zelf. In 2009 komt hij in een artistiek team terecht voor het schrijven van muziek en underscores voor de musical “Bommen Berend”. Een musical over het ontzet van Groningen in 1672. Van hieruit schrijft hij, in opdracht van het Noord Nederlands orkest, de Bommen Berend Suite.

In de tijd daarna zijn er ontzettend veel ontwikkelingen geweest, leidend tot nationale erkenning en bekendheid van de veelzijdige muzikant. Eén van zijn hoogtepunten in de afgelopen jaren was het optreden voor de verjaardag van Z.K.H. Koning Willem-Alexander en zijn familie tijdens Koningsdag 2018 op de Vismarkt in Groningen. Zowel nationaal als internationaal heeft hij inmiddels vele muziekprijzen en nominaties in de wacht gesleept. 


Publicatiedatum: 22 april 2020.
Foto: © Arnold Veeman.

 

Live stream concert Arnold Veeman via Andledon

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding