Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

MS Boschwad van het Wadloopcentrum vaart op blauwe diesel


LAUWERSOOG - Als eerste schip in Lauwersoog maakt MS Boschwad  nu gebruik van blauwe diesel. Wadloopcentrum Pieterburen gebruikt het schip voor hun arrangementen en ze zijn erg trots dat ze nu gebruik maken van deze nieuwe schone brandstof. In het gehele Noorden van het land zijn nog maar weinig schepen die blauwe diesel als brandstof gebruiken. 

Blauwe diesel

Blauwe diesel is een biologisch product. Het grootste voordeel is dat het geheel emissievrij is. Er is dus geen CO2-uitstoot meer. Bijkomend voordeel, vooral voor de passagiers, is dat er weinig rook en stank meer is. Het is wel duurder dan gewone diesel maar dat heeft het Wadloopcentrum graag over voor een grotere duurzaamheid en een beter milieu en dus een schonere Waddenzee over.

Wadloopcentrum Pieterburen

Stichting Wadloopcentrum Pieterburen heeft kantoor in Lauwersoog. Van daaruit worden wadlooptochten, oversteken en beleeftochten georganiseerd en uitgevoerd. Voor het halen en brengen van de wadlopers heeft de Stichting het passagiersschip ms Boschwad. In 1921 is dat schip als beurtvaarder gebouwd en in 1975 verbouwd tot passagiersschip voor de Waddenzee.

De laatste jaren, met de komst van Werelderfgoed Waddenzee, legt Wadloopcentrum Pieterburen steeds meer aandacht op de natuur, flora en fauna van de Waddenzee. Het Wadloopcentrum heeft speciale tochten ontwikkeld en er wordt onderweg over de Waddenzee verteld. De gidsen zijn dan ook ambassadeur van Werelderfgoed Waddenzee geworden.

 

Publicatiedatum: 24 september 2018.
Foto: © Wadloopcentrum Pieterburen.

 

MS Boschwad van het Wadloopcentrum vaart op blauwe diesel
Vergroot deze afbeelding