Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Najaarsevenementen Smaak van Texel met Annette van Ruitenburg


TEXEL - Culinair expert en schrijfster Annette van Ruitenburg onderneemt deze november en december 2018 een aantal activiteiten in kader van haar culinaire boek de Smaak van Texel, die ze samen met Tanja van den Berge heeft geschreven. Waddengoudfotograaf Ruth de Ruwe heeft de fotografie voor het boek geleverd.

Activiteiten Annette van Ruitenburg op een rij:

  • 14 november: lezing op het Symposium Gastheren van Nationaal Park de Duinen van Texel.
  • 15 november: Eat en Read bij Scheltema in Amsterdam.
  • 17 november: presentatie en proeverij bij Foodie Festival en verkoop boek Smaak van Texel.
  • 18 november: interview met Annette tijdens Middag van het Kookboek in Theater-Restaurant Bouwkunde in Deventer.
  • 21 december: Langste Nacht Diner bij Ecomare op Texel. Wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde Govert Schilling zal een van de sprekers zijn. 

Eat & Read op 15 november 

Donderdag 15 november komt De Smaak van Texel naar Amsterdam. Dan kookt STAAL, Sabien Bosman in Scheltema, tussen de boeken een 4 gangen diner uit het kookboek De Smaak van Texel van Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berge. Alle ingrediënten voor het diner neemt Annette mee van Texel en uit haar eigen tuin. 

Het menu zal bestaan uit vele bijzondere Texelse heerlijkheden zoals beschreven en in beeld gebracht in het boek. De auteurs, Tanja en Annette zijn ook aanwezig die avond en zullen de bijzondere gerechten toelichten. Er wordt rekening gehouden met mensen die niet van vlees houden en eventuele dieetwensen. 

Dus kom mee-eten, ze koken 4 gangen met 3 drankjes voor 39,90 euro, aanvang 18.00 uur en de winkel sluit om 21.00 uur. 

Er is plek voor 30 mensen, dus reserveer snel want vol=vol. Aanmelden en meer info: Scheltema kookt met Annette van Ruitenburg of bel 06-55740685. Organisatie Sabien STAAL en Annette van Ruitenburg.

Foodie Festival op 17 november 

Tijdens het Foodie Festival op zaterdagmiddag 17 november staat het kookboek in al zijn facetten centraal. Bij de Bijzondere Collecties aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam zijn er interviews, lezingen, tentoonstellingen, proeverijen, signeersessies, masterclasses fooddesign en foodfotografie en een boekenmarkt. 

Het Foodie Festival is onderdeel van de Kookboekenweek van 10 t/m 18 november. Entree voor de dag is € 17,50, en voor de Masterclasses Fooddesign en Foodfotografie geldt een toeslag van €25. Het aantal plaatsen is beperkt. Op=op!

Annette van Ruitenburg geeft om 14.00 uur een lezing over de Smaak van Texel en ze houdt die dag een Waddenproeverij. 

Bestel je tickets voor het Foodie Festival 2018


Middag van het Kookboek op 18 november 

In Theater-Restaurant Bouwkunde, Klooster 2, 7411 NH Deventer.

In het kader van de Kookboeken7daagse is Boekenstad Deventer op zondag 18 november het decor voor de Middag van het Kookboek waarbij Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal) en Jonah Freud (De Kookboekhandel) in gesprek gaan met gasten uit de wereld van het oude en moderne kookboek. Annette van Ruitenburg is één van de gasten. De zaal gaat open vanaf 14.15 uur, het programma begint om 15.00 uur.

Programma:

  • 14.15: Inloop en boekwinkel open. 
  • 15.00: Oude Kookboeken & Johannes van Dam: Dobby Ferro en Jeroen Thijssen.
  • 15.45: De keuken van het Midden-Oosten: Nadia Zerouali,  Merijn Tol, Jigal Krant en Claudia Roden.
  • 16.30: Pauze & signeren.
  • 17.00: Nieuwe boeken: Maroeska Metz, Annette van Ruitenburg en Janny van der Heijden.
  • 18.00: Borrel & signeren.
  • 19.00: Johannes van Dam-Diner. 

Voor meer info over de activiteiten van Annette van Ruitenburg kun je contact opnemen met Annette van Ruitenburg zelf.

 

Publicatiedatum: 2 november 2018.
Foto: © Annette van Ruitenburg.

 

Najaarsevenementen Smaak van Texel met Annette van Ruitenburg

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding