Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Neem deel aan de Streekmarkt van Noordelijk Film Festival 2015


LEEUWARDEN - Op zondag 15 november 2015 organiseert ARK Fryslân van 14.00 tot 17.00 uur tijdens het Noordelijk Film Festival een streekmarkt in de centrale hal van het Fries Museum. De markt is gratis te bezoeken door alle bezoekers van het Film Festival, het museum en andere geïnteresseerden. Als streekproducent kunt u gratis deelnemen aan deze markt. Mail dan naar info@arkfryslan.nl. ARK Fryslân kijkt dan welke deelnemers op de markt kunnen staan.

Noordelijk Film Festival
Samen met het Noordelijk Film Festival organiseert ARK Fryslân tijdens het Noordelijk Film Festival van 11 t/m 15 november een speciaal programma rondom het thema Food en Film. ARK Fryslân heeft voor dit thema gekozen omdat met films en evenementen getoond wordt op welke manieren voedsel, het produceren ervan, keuzes die gemaakt worden, invloed uitoefent op de ruimte om ons heen.

De Streekmarkt
Met de Streekmarkt wil ARK Fryslân producten uit specifieke regio’s zoals: De Wadden, de Friese Wouden en de Friese Meren voor het voetlicht brengen. Het Friese landschap wordt gekenmerkt door klei, zand en veen. Dit zorgt mede aan een grote verscheidenheid aan producten, die specifiek bij een regio, en dus ook de ondergrond horen. Op deze manier wil ARK Fryslân de bezoekers bewust maken van het feit dat er in Fryslân veel verschillende producten worden gemaakt, en dat de invloed van het landschap en dan vooral type landschap daar een grote rol in speelt.

ARK Fryslân
ARK Fryslân is het centrum voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit in Fryslân, gevestigd in Leeuwarden.

www.arkfryslan.nl
www.noordelijkfilmfestival.nl


Datum: 30 oktober 2015.
Bron: Nordwin College.
Foto: Cadeauwinkel Op 'e Stâl.

Neem deel aan de Streekmarkt van Noordelijk Film Festival 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding