Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Nieuwe fiets- en wandelroutes voor Uithuizen


UITHUIZEN - Deze maand zijn een tweetal nieuwe routes voor Uithuizen en omgeving uitgegeven. Een fietsroute door het buitengebied rondom Uithuizen en een ommetje door het dorp langs bijzondere locaties en. Beide routes zijn ontwikkeld om de bezoeker aan Uithuizen en omgeving maar ook de eigen inwoners mee te nemen op een verrassende en informatieve tocht in eigen omgeving.

Voormalige gemeente Eemsmond en de Provincie Groningen hebben de routes financieel  mogelijk gemaakt. De routes zijn samengesteld door Stichting Top van Groningen en Waddengoud, een mooie samenwerking.  

Waddengoud Fietsroute ‘Rijkdom zo ver het oog reikt’
De fietsroute ‘Rijkdom zo ver het oog reikt’ (45km) gaat door het van oorsprong rijke Waddenkustgebied met vruchtbare kleigronden. Grote landerijen met dito boerderijen getuigen van het rijke verleden, met net over de dijk het Wad: UNESCO Werelderfgoed. De route komt langs 21 prominente ondernemers, zij zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van de route. De bezoeken op de route lopen uiteen van voedselproducenten op de Groninger klei, tot kwekerijen, ateliers, histories erfgoed, accommodaties, restaurants en rustpunten. Allen nauw verbonden met hun omgeving. De fietsroute is ca. 45 km in lengte. Met financiële steun van de Provincie Groningen is deze route mogelijk gemaakt.

izi.TRAVEL app
De fietsroute is te fietsen via de gratis izi.TRAVEL app. Met deze app kun je ook alle verhalen van alle 21 punten lezen en beleven.

Ommetje ‘Welkom in Uithuizen’
De wandeling combineert een ommetje door Uithuizen met een bezoek aan de Menkemaborg. Slenterend door Uithuizen maak je kennis met het rijke verleden en de levendige dorpssfeer. Het dorp telt een aantal bijzondere kerken, een fraai molencomplex en een karakteristiek dorpshaventje. Bijzonder is bovendien dat Uithuizen het startpunt is van het Jacobspad, een route die onderdeel uitmaakt van de pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostella. Voormalige gemeente Eemsmond heeft deze route financieel gesteund.

Routefolders
Van beide routes zijn tevens routefolders gemaakt en gratis verkrijgbaar (in het Nederlands, Duits en Engels) bij Toeristische Informatie Punten en VVV locaties in de regio’s Waddenland en Eemsdelta, alsmede bij Primera en de Wereldwinkel Uithuizen.


Publicatiedatum: 27 februari 2021.
Foto: ©Rens Kalsbeek.

 

Nieuwe fiets- en wandelroutes voor Uithuizen
Vergroot deze afbeelding