Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

‘Ode aan het paard onder het Terschellinger zand’


OOSTEREND-TERSCHELLING - Vroeger wilde ze een eigen pony. Talloze ritjes bij ponscentrum De Prairie waren vaste prik wanneer ze op Terschelling was. Wie zou ooit vermoeden dat ze later als kunstenaar een paard van wilgentenen op het strand ging maken? Elf jaar later zoekt Eilandmeisje en Verhalenjutter Marloes Fopma met kunstenaar Marieke Bolhuis naar ‘haar paard’. Ook jij kunt naar ‘het paard’ en het verhaal erachter horen. Marloes stuurt je hiervoor de gratis ‘Fan twae kanten’ eilandkaart toe.

Ze lopen het ruiterpad omhoog tussen de zomerhuizen bij Paal 8. Ze kennen elkaar net tien minuten en Marloes heeft nu al het gevoel van verbondenheid met haar. Ergens misschien herkenning, als maker, en ze delen allebei de liefde voor dit eiland en de kunsten. Ze struinen door de duinen, op zoek naar een teken in het landschap van haar viervoeter van wilgentenen die ondertussen helemaal onder het zand ligt. Het paard is een duin geworden. Terwijl Marloes haar interviewt en ze verder zoeken krijgen ze een idee van waar ongeveer het paard nog moet liggen maar op de meter durven ze niet met zekerheid te zeggen. De wind giert om hun oren. De wind die dit kunstwerk afmaakte. Ho horse: sleep well. Voor altijd onder Terschellinger zand.

Gratis ‘Fan twae kanten’ eilandkaart

Benieuwd hoe het er nu uitziet en het verdere verhaal erachter? Stuur Marloes een e-mail met je adresgegevens en ze stuurt de Aangespoeld ‘Fan twae kanten’ eilandkaart over dit verhaal gratis naar je toe! Heb je de kaart al gejut? Dan mag je ook een adres opgeven van iemand anders om cadeau te geven.

Wie is Eilandmeisje?

Eilandmeisje is ontstaan uit de wens om de liefde voor Terschelling te delen. Eilandmeisje is Marloes Fopma, verhalenjutter van Terschelling. Mensen raken met woorden over Terschelling, dat is wat zij doet.

Aangespoeld verschijnt maandelijks, afhankelijk van het getij en de wind.

Wil je maandelijks post van Eilandmeisje ontvangen in je brievenbus? Dan is een postabonnement op Aangespoeld ‘Fan twae kanten’ iets voor jou! Een jaar lang elke maand een prachtige kaart met foto en verhaal in de brievenbus waardoor je nog meer het landschap van Terschelling gaat ontdekken. Jut mee! Zie www.eilandmeisje.nl voor meer informatie en meld je aan door haar een e-mail te sturen en ontvang 10 euro korting!

 

Publicatiedatum: 30 oktober 2020.
Foto: Terschelling (©Eilandmeisje)

 

‘Ode aan het paard onder het Terschellinger zand’
Vergroot deze afbeelding