Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Oesterplukdag op het Oostelijk Wad


LAUWERSOOG - Waddengoudcatering Gekruid & Geroerd, Waddengoudvissers van de TS31 Internos & 't Ailand en zeilklipper de Najade bundelen hun kwaliteiten. Iedereen kan met hun oesters plukken op het oostelijke deel van de Waddenzee. Daarna bereidt Janet Frieling van Gekruid & Geroerd aan boord van de Najade de oesters tot een heerlijke Waddenlunch met onder andere vissoep en gebakken kokkeltjes.

  • Datum: zondag 29 september.
  • Opstaptijd: 9.00 uur bij proeflokaal 't Ailand (Haven 49A).
  • Weer terug: 16.00-17.00 uur.
  • Prijs: 75 euro per persoon, inclusief lunch.

Na afloop kunt u een heerlijke maaltijd met verse Waddenvis in proeflokaal 't Ailand eten. Voor 15 euro per persoon (alleen in combi met oesters plukken).

In verband met de vroege vertrektijd is overnachten op de Najade ook mogelijk. 35 euro voor 1 nacht, 50 euro voor 2 nachten. Inclusief ontbijt.

Aanmelden en meer info: Janet Frieling: 06-10029518.

Oesterplukdag
Trossen los en zeilend op zoek naar een geschikte zandbank om droog te vallen en oesters te plukken. Bij laag water het wad op. Vissers Jan en Barbara van de TS31 Internos weten als geen ander waar ze de beste oesters kunnen vinden en kunnen er veel over vertellen.

Terug aan boord wacht een heerlijke vissoep en maakt Janet van een deel van de 'oogst' een heerlijke lunch.

Daarna wachten tot het water weer op komt en dan zeilend terug naar Lauwersoog waar u eventueel nog van een vismaaltijd in 't Ailand kunt genieten.


Datum: 20 september 2013.

Oesterplukdag op het Oostelijk Wad
Vergroot deze afbeelding