Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Oesters rapen voor Kerst met klipper Willem Jacob en de Waddenvereniging


LAUWERSOOG - Op de dag voor Kerst, op zaterdag 24 december 2016 van 09.30 – 15.00 uur, vaart de Waddenvereniging met het schitterende Waddengoud gecertificeerde zeilschip Willem Jacob vanuit Lauwersoog naar een oesterbank in de Waddenzee. Hier gaan de deelnemers met oestervisser Jaap Vegter van de Geïntegreerde Visserij mee de plaat op. Hij laat zien hoe u oesters op een verantwoorde manier kunt rapen. Uiteraard gaat u ook meteen oesters proeven!

Ooit werd de Japanse oester gezien als gevaarlijke exoot. Toch blijkt deze kromme oester met scherpe randen ook heel nuttige kanten te hebben. Zo bieden ze prima beschutting of een stevige ondergrond voor allerlei dieren en planten. Een oesterbank wordt dan ook wel een 'hotspot' van leven genoemd. De Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging vertelt er alles over. En ook over wat de Waddenzee nog meer zo bijzonder maakt dat het niet alleen Werelderfgoed, maar ook het Mooiste natuurgebied van Nederland is.

De Japanse oester wordt steeds meer gezien als waddendelicatesse. En wat is er mooier dan een kerstdiner, rechtstreeks uit de natuur? Na afloop krijgt u een oesterpakket mee naar huis. Twaalf oesters van prima kwaliteit zonder pokken om meteen te serveren of verder te bereiden.

Boek de oestertocht bij de Waddenvereniging.


Publicatiedatum: 6 december 2016.
Foto: Willem Jacob.


Oesters rapen voor Kerst met klipper Willem Jacob en de Waddenvereniging
Vergroot deze afbeelding