Ontdek de delicatessen van Texel met Annette van Ruitenburg e.a.
TEXEL - In deze maand juni 2019 organiseert Annette van Ruitenburg in samenwerking met anderen een aantal culinaire evenementen op Texel. Een mooie manier om Texelse delicatessen te leren kennen. Ook thuis kun je aan de slag met de Texelse recepten van Annette.
Overzicht culinaire activiteiten Annette:
Vrijdag 14 juni 2019: een Texelse Culinaire ontdekkingsreis met De Smaak van Texel.
Ze koken 4-gangen.
Kosten 29,50 euro.
Tijd: 18.00 en 21.00 uur, je schuift gewoon aan, laat je verrassen ( maar ze houden ook rekening met dieetwensen).
Organisatie Sabien Bosman en Annette van Ruitenburg.
Locatie is de Bonte Belevenis, Rommelpot 11, De Hoorn.
Donderdag 20 juni 2019: koken in de Boet van de Waddel (of buiten als het echt heel mooi weer is) Dan is het bijna de langste dag. Texels Lamsvlees en alles van en rond de boerderij staat op het menu.
3 gangen voor 29,50 incl. welkomstdrankje. Vrienden van de Waddel betalen 25,00 euro. Ze schenken geen alcohol.
Organisatie Sabien Bosman.
Locatie is de Waddel De Waddel, Westergeest 4, 1791 LJ Den Burg.
Vrijdag 28 juni 2019: Lodewijk Dros, auteur van het boek Eiland in de nevel, vertelt een verhaal over Pieter Kikkert, de eerste wandelaar op Texel in 1791.
Romantisch wandelen, dineren en een boek.
Start is om 18.00 uur met een wandeling in Nationaal Park Duinen, met een heerlijk streekgebonden en seizoensmenu vol vegetarische gerechten.
Natuurlijk wordt het gerecht van Eÿerlandtsche Struyf (dit unieke Texelse gerecht is met beeld en recept opgenomen in het boek) geserveerd.
Kosten 39,50 incl. welkomstdrankje en 2 glazen wijn of iets naar keuze.
Maximum 50 pers. Dus reserveer snel.
Organisatie Sabien Bosman en Annette van Ruitenburg.
Locatie is de Bonte Belevenis, Rommelpot 11, De Hoorn.
Aanmelden
Aanmelden voor één of meer activiteiten: Sabien Bosman, sabien.bosman@gmail.com, tel. 0655740685.
Publicatiedatum: 6 juni 2019.
Foto: © Annette van Ruitenburg.