Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Opening Texels Lamsvleesseizoen eind april


TEXEL - Het nieuwe Texels lamsvlees is er! Het overheerlijke seizoensproduct,  wereldwijd geroemd om de uitmuntende smaak, wordt in het weekend van 27, 28 en 29 april op Texel gepresenteerd. Liefhebbers kunnen tal van gerechten proeven, een komische ‘Smaak & Vermaak’-avond bijwonen en een speciale fietstour maken.

Goed leven

Texel en het Texels schaap (‘de Texelaar’), ze horen bij elkaar. Schapen en lammetjes zijn al eeuwen bepalend voor het landschap van het Waddeneiland. Het beeld van de vrolijk huppelende lammetjes is ook dit voorjaar weer te bewonderen. Dankzij een goed leven in de wei is het lamsvlees van hoge kwaliteit. Een ‘echt Tessels’ product van wereldklasse.

Streekproduct

,,Het lamsvlees moet tenminste 100-daags zijn’’, vertelt Annette van Ruitenburg, één van de organisatoren van de feestelijke seizoenopening. ,,Dat betekent dat de dieren eerst buiten in de wei hebben gelopen en er zelf gras hebben gegeten. Ze groeien op Texel op en worden ook op het eiland geslacht. Dus geen lange reis vol stress.’’ Texels lamsvlees is een echt streekproduct, dat in veel varianten verkrijgbaar is. Tijdens het weekend van 27, 28 en 29 april kan iedereen allerlei gerechten uitproberen.

Programma

Vrijdag 27 april: drie- of viergangen menu met Texels lamsvlees op locatie. Diverse Texelse restaurants zullen een speciaal menu serveren.

Zaterdag 28 april: ‘Smaak & Vermaak’-avond in theater-restaurant Klif 12 in Den Hoorn. Thema: Texel en de Texelaar. Een expert, artiesten en vakmensen zorgen voor een boeiend programma. Tijdens de show kan men genieten van een drie gangen diner met lamsvlees en andere streek- en seizoengerechten.

Prijs € 45,-- per persoon, inclusief welkoms drankje en amuse. Reserveren gewenst: info@klif12.nl, maximum aantal plaatsen 100.

Zondag 29 april: fietstocht, geïnspireerd op de Waddengoud Lammetjesroute van VVV Texel. De route gaat langs schapenboeren en typisch Texelse tuunwallen en schapenboeten. Onderweg kan men natuurlijk genieten van heerlijke hapjes. Ook leuk: live muziek en Texelse tapa’s van lamsvlees en andere streekproducten in Klif 12.

 

Opening Texels Lamsvleesseizoen eind april

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding