Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Opnieuw Michelinster voor Waddengoudrestaurant Bij Jef


TEXEL - De Michelingids voor 2017 is weer gepresenteerd. In totaal krijgen 106 Nederlandse restaurants voor het komende jaar één of meer Michelinsterren. Ook het Waddengoud gecertificeerde restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel krijgt deze prestigieuze culinaire onderscheiding.

Voor het negende jaar op rij mogen Jef Schuur en Nadine Mögling van Bij Jef een Michelinster voeren voor hun restaurant. Het enige restaurant in het Waddengebied dat zich op dit culinaire niveau bevindt.

‘Local meets cosmopolitan’
SVH Meesterkok Jef Schuur werkt veel met Texelse producten. Het Texels lamsvlees is daar één van. Deze lokale producten hebben bijzondere kwaliteiten en combineert hij graag met buitenlandse stijlen en smaken. Ze reizen dan ook regelmatig de wereld over om inspiratie op te doen en nieuwe culinair invloeden te ontdekken. Op die manier creëert Jef prachtige en eigenzinnige gerechten. De meeste gasten laten de kaart dan ook links liggen en laten zich graag verrassen.

Nadine Mögling is SVH Meestergastvrouw en sommelier ofwel wijnspecialist. In 2010 werd ze uitgeroepen tot ‘Wijn- en spijsspecialist van het jaar’ en in 2013 kreeg ze de titel ‘Beste gastvrouw/-heer van de Benelux’. Van binnenkomst tot weer weggaan, alles moet in detail kloppen voor hun gasten, zodat ze zich op hun gemak voelen. Op die manier probeert Bij Jef haar gasten een onvergetelijke ervaring te geven.

Wil je ook eens eten bij Bij Jef? Reserveer dan een tafel bij Bij Jef

Hotel
Bij Jef is gevestigd in een voormalige pastorie in het centrum van Den Hoorn. Onderin is het restaurant gevestigd en bovenin heeft Bij Jef ook 12 hotelsuites.

De kamers aan de achterzijde bieden een riant uitzicht op de Texelse weilanden. De kamers aan de voorzijde kijken uit op het charmante dorpsstraatje met historische panden.

Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien, waaronder een minibar met daarin onder andere de favoriete wijn (inclusief champagne) van Nadine.

En in de ochtend wacht de gast Jef’s ontbijt. In meerdere gangen een parade van originele warme en koude gerechtjes, huisgemaakte broodjes met Texelse lekkernijen, seizoensfruit, dagverse sappen en een glas verkwikkende bubbels.

Als je ook eens wilt blijven slapen, reserveer dan je kamer bij Bij Jef


Waddengoud
Omdat Bij Jef zoveel werkt met Texelse producten en een bijzondere en complete ‘Texelse beleving’ geeft aan haar gasten, heeft zowel het restaurant als het hotel in 2011 het Waddengoud streekkeurmerk ontvangen.


Publicatiedatum: 19 december 2016.
Foto: Jef Schuur en Nadine Mögling (bron: Bij Jef).

Opnieuw Michelinster voor Waddengoudrestaurant Bij Jef

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding