Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Optreden Dichter Gritter op Arts & Crafts X-Mas Fair


DEN ANDEL – Op zondag 16 december organiseert Cultuurerf Andledon in zijn binnen- en buitenruimtes de Arts & Crafts X-Mas Fair. Met 2 maal een optreden van Waddengouddichter Gritter. Hierbij krijgt Gritter bijzondere begeleiding in de vorm van ezel Gerrit. Toegang is gratis.

25 standhouders bieden verder een grote diversiteit aan producten, waaronder kunst- en ambachtswerken, antiquarische boeken, kerstgroen en hobbymaterialen. Naast de markt biedt de Fair vertier in de vorm van onder meer een kerstkoor, workshops en een kerstverhaal. 

  • Zondag 16 december.
  • 13.00-18.00 uur.
  • Aan de Kruisweg in Den Andel
  • Toegang = gratis.
  • Bezoekers worden geadviseerd zoveel mogelijk te parkeren aan de Oosterweg en de Streekweg in Den Andel.

De markt
De X-Mas Fair op Cultuurerf Andledon heeft een zeer gevarieerde opzet. De bezoekers treffen onder meer beelden, schilderijen, quiltwerk, keramiek, viltproducten, breiwerk, kerstbomen, sieraden, taarten, glaswerk, een goudsmid en een meubelontwerper.

Tevens biedt de markt gepofte kastanjes en regionale zuivelproducten.

Wie zelf aan de slag wil kan glas versmelten, potten draaien of een breimachine proberen.

Het kostte het Cultuurerf weinig moeite de Fair vol te krijgen. “Bijna alle stands worden bezet door mensen uit de directe omgeving van Den Andel,” vertelt organisator Johanna Davids. “De Fair bewijst weer eens hoeveel creativiteit en enthousiasme het Groningse Hogeland kent.”

Deelnemers markt
Onder de deelnemers bevinden zich onder meer Doekla Steenhuis (sieraden), Dick Ronner (uitgever, antiquair en ambachtelijk drukker), Koen van der Velden (papier- en lichtobjecten), Bram van Huis (goud- en zilversmid), Bloemen Dekker (kerst- en ander groen), René Wubs (architect en meubels), Anjo de Groot (schilderijen) en antiquariaat Bij tij en ontij.

Vertelhut
Naast de vele overdekte stands kunnen bezoekers tijdens de X-Mas Fair terecht in de Vertelhut van Cultuurerf Andledon, waar toondichter Foleor van Steenbergen uit Boerakker een aantal optredens zal verzorgen samen met zijn kerstengel Victoria.

Verder vindt er een optreden plaats van een mannenkerstkoor onder leiding van Pieter Muntendam.

Dichter Gritter
‘Huisdichter’ Gritter zal in één van de buitenruimtes tweemaal een verhaal voorlezen, waarbij hij zich laat begeleiden door ezel Gerrit.  

Meer informatie: www.andledon.nl


Datum: 12 december 2012

Optreden Dichter Gritter op Arts & Crafts X-Mas Fair
Vergroot deze afbeelding