Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Oud-Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens voorzitter Waddengroep


Na zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer namens de PvdA, neemt Harm Evert Waalkens uit Finsterwolde nu een rol als voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Waddengroep op zich. Waalkens heeft zich tijdens zijn politieke loopbaan vooral ingezet voor ontwikkelingsamenwerking, het gemeenschappelijk landbouw beleid, regionale economie, landbouw, recreatie & toerisme en dierenbescherming. Daarnaast heeft hij een ecologisch melkveebedrijf in Finsterwolde. Zijn achtergrond en betrokkenheid bij de regio sluit daardoor goed aan bij de activiteiten van de Waddengroep, die zich onder andere via het keurmerk Waddengoud inzet om de economie in de Waddenregio op een duurzame manier te ontwikkelen. Waalkens zal daarom niet alleen langs de zijlijn opereren, maar ook actief betrokken worden om de initiatieven van het dagelijks bestuur van de stichting te ondersteunen.

Harm Evert Waalkens is van 1998 tot en met 2010 lid geweest van de Tweede Kamer. In 2005 en 2006 werd hij door de Dierenbescherming voor zijn verdiensten in de Kamer uitgeroepen tot Dierenbeschermer van het jaar. Al zijn kennis en ervaring als politicus en biologisch boer hoopt hij te kunnen gebruiken in zijn nieuwe functie bij de Waddengroep. Harm Evert Waalkens:“In mijn tijd als Tweede Kamerlid ben ik altijd voorstander geweest om streekproducten een prominente rol te laten spelen binnen de multifunctionele landbouw, recreatie en toerisme. Hier liggen grote kansen, want streekproducten geven de regionale economie een enorme impuls. Samen met de andere leden van de Raad van Toezicht, hoop ik andere bestuurders van diverse overheden enthousiast te maken voor de goede initiatieven die de Waddengroep heeft”.
Waalkens volgt oud-gedeputeerde van de Provincie Groningen Jaap van Dijk op. Van Dijk is zeven jaar voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van de Waddengroep.   

Stichting Waddengroep is blij met deze opvolging. “We hebben met pijn in ons hart afscheid genomen van Jaap van Dijk. Hij heeft veel voor de Waddengroep betekend. Het bestuur is ingenomen met de rol die Harm Evert op zich wil nemen. Met een man als Harm Evert leg je toch gewicht in de schaal en dat kan zijn vruchten afwerpen in bijvoorbeeld het realiseren van projecten. Voor ons dus een goede en waardige opvolger”, vertelt Marc van Rijsselberghe.

Oud-Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens voorzitter Waddengroep
Vergroot deze afbeelding