Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Paastip!: Ambachtelijke waddenvis te bestellen via eetvis.nl


HARLINGEN - Tegenwoordig kunt u alles bestellen en thuis laten bezorgen, gewoon uit de luie stoel. Pizza, Chinees, boodschappen en zelfs Waddengoud gecertificeerd Texels lamsvlees. Ook voor verse Waddenvis hoeft u inmiddels niet meer de deur uit. Veltman Vis uit Harlingen is in 2011 eetvis.nl gestart waar iedereen in Nederland verse vis en ook Waddenvis met het Waddengoud keurmerk kan bestellen en thuis laten bezorgen. Het blijkt een succes en jaarlijks heeft de webwinkel nu zo'n 800 bestellingen.

Eetvis.nl
Veltman Vis is sinds 2011 Waddengoud gecertificeerd voor de verkoop van diverse vis, schaal- en schelpdieren uit het Waddengebied. Deze vis is afkomstig van kleinschalige kustvissers die vissen onder de richtlijnen van Waddengoud: ambachtelijk en rekening houdend met natuur en landschap. Vis brengen ze snel aan wal, zodat onder andere Veltman Vis het dagvers kan verkopen. En sinds enkele jaren doen ze dat ook direct aan de consument, zodat de Waddenvis binnen 24 uur kakelvers geleverd kan worden overal in Nederland. 

Daarnaast kunnen visliefhebbers ook een 500-tal andere vissoorten van Veltman Vis via eetvis.nl bestellen.

Waddengoud vis is seizoensvis
Aangezien Waddengoud vissers vissen wat de natuur en daarmee het seizoen te bieden heeft, is de Waddenvis veelal seizoensgebonden vis. 

Vis voor groothandelsprijzen
Voor de consument rekent Veltman Vis gewoon groothandelsprijzen. Dus dat betekent ook nog eens vis voor een goedkopere prijs dan in de winkel of in de horeca. Overigens is er wel een minimale afname van € 25,- per bestelling. Voor de visliefhebber doorgaans geen probleem, want die bestelt vaak meerdere vis en door een snelle levering krijgt de klant de vis koel en vers in huis, zodat de vis thuis ook in de koeling of vriezer bewaard kan worden.

Vóór 12 uur besteld is morgen in huis
Een snelle levering houdt in: vóór 12 uur ’s middags besteld is de volgende dag in huis.

Koel en vers geleverd in speciaal gekoelde EPS box
Om de vis 24 uur koel en dagvers te houden verwerkt, verpakt en verzendt Veltman Vis de bestelling direct na de aanvoer vanaf zee. De bestelling wordt de dag voor levering gevacümeerd en ingepakt in een waterdichte EPS Box. Deze dozen zijn speciaal ontworpen om de producten beschermd en geïsoleerd te vervoeren. Speciale ice packs houden de inhoud 24 uur lang op een lage temperatuur, zodat de vis koel en vers aan huis wordt afgeleverd. Deze dozen zijn ook ecologisch verantwoord, omdat ze gerecycled kunnen worden. 

Meer info: www.eetvis.nl

Datum: 27 maart 2015.

Paastip!: Ambachtelijke waddenvis te bestellen via eetvis.nl
Vergroot deze afbeelding