Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Panelgesprek Wadvisserij & première film over de wadvissers


LEEUWARDEN - Regisseur Andrea Pellerani (1984, Zwitserland) maakte een film ‘Zwitserse kust’ over het thema #future. Andrea Pellerani volgt in zijn film Jan en Barbara van de TS31 Internos & ‘tAiland Lauwersoog. Dit vissersechtpaar leeft op de grens van de Waddenzee en het vasteland. Wat betekent het om een Wadvisser te zijn? Volg hen bij hun dagelijkse bezigheden zoals het vissen op zee, het reizen naar vismarkten, het wonen op een woonboot en het werk in restaurant ‘t Ailand. 

Vooraf aan de première is er een paneldiscussie over de wadvisserij met Barbara als één van de deelnemers. Deze kun je gratis bijwonen.

Première film Zwitserse kust op 10 november 2018 tijdens Noordelijk filmfestival 2018 

De film ‘Zwitserse kust’ gaat in première op het Noordelijk filmfestival 2018 op zaterdag 10 november 2018 om 19:45 uur in De Harmonie in Leeuwarden. Jan en Barbara zijn hierbij aanwezig. Vergezeld door de belichaming van de Wilde Wadoesters, Thalassa. 

Bestel nu tickets voor het Noordelijk filmfestival 2018

39e editie Noordelijk filmfestival 2018: 
  • maandag 5 t/m zondag 11 november 2018.
Panelgesprek over Wadvisserij

Barbara zal ook deelnemen aan het panelgesprek voorafgaand aan de film. Onder leiding van prof. dr .ir. Katja Philippart, portefeuillehouder Ecologie bij de Waddenacademie, gaan vissers, filmmakers, ecologen en beleidsmakers in gesprek met elkaar en met het publiek. 

Het gesprek vindt plaats in Theaterskip Bald’r op zaterdag 10 november van 17:15 tot 18:30 uur. Toegang is gratis. Je bent hierbij van harte welkom!

Aanmelden voor de paneldiscussie is niet nodig. Je kunt ter plekke zo binnenlopen.

Zwitserse kust is onderdeel van filmproject Sailing on the Grass

De film ‘Zwitserse kust’ is onderdeel van het Sailing on The Grass filmproject. Sailing on the Grass toont onze omgang met de veranderende wereld in vier verhalen te zien op het Noordelijk Filmfestival. Het filmproject is een initiatief van filmproductiebedrijf DOXY uit Amsterdam in het kader van de ‘iepen mienskip’ (open samenleving) gedachte van Leeuwarden-Fryslân 2018. 

Sailing on the grass Zwitserse Kust op NPO2:
  • zaterdag 24 november om 15:30 Omrop Fryslân op NPO2.  
  • zondag 25 november om 13:00 (herhaling) Omrop Fryslân op NPO2.  

 

Publicatiedatum: 31 oktober 2018.
Foto: © Andrea Pellerani, Zwitserse kust.

 

Panelgesprek Wadvisserij & première film over de wadvissers
Vergroot deze afbeelding