Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Presentatie boek 'Zinnen verzetten rond het Lauwersmeer'


LAUWERSMEER - Op vrijdagmiddag 13 juli 2012 om 16.00 uur wordt de bundel  'Zinnen verzetten rond het Lauwersmeer' gepresenteerd in  Activiteitencentrum 'De Bosschuur'  in het Nationaal Park Lauwersmeer.

Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Mirjam de Meijer, voorzitter overlegorgaan Nationaal Park Lauwersmeer. Beide auteurs, Waddengoud-dichter Gritter en Jan Willems, zullen aanwezig zijn.

Jan Willems vertelt iets over het gebied en neemt samen met Gritter het publiek mee naar buiten. Gritter draagt in het groen enkele gedichten voor.

Zinnen verzetten rond het Lauwersmeer bevat een unieke kijk op het Nationaal Park Lauwersmeer. De met Waddengoud bekroonde dichter Gritter schreef een reeks van veertien gedichten, waarin zijn impressies van verleden, heden en toekomst van het Lauwersmeergebied centraal staan.

De poëzie wisselt af met verhalen van Jan Willems, die ten tijde van het schrijven van dit boek boswachter was in het Lauwersmeergebied. Willems verhaalt op persoonlijke wijze onder meer over zijn eerste kennismaking met het gebied, de dilemma’s van het moderne natuurbeheer, en de komst van nieuwe soorten – zowel vroeger als in de tijd die voor ons ligt.

Het boek is verkrijgbaar voor euro 8,- (exclusief verzendkosten) via www.zolderman.nl/uitgaven/lauwersmeer.html
mail@zolderman.nl
telefoon 0595-577247

Het is ook te verkrijgen bij de betere boekhandel.

Presentatie boek 'Zinnen verzetten rond het Lauwersmeer'

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding