Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Presentatie geheel vernieuwd boek ‘Smaak van Texel’


TEXEL - Meer dan 10 jaar na het verschijnen van het boek De Smaak van Texel hebben de auteurs Annette van Ruitenburg en Ruth de Ruwe, nu samen met Tanja van den Berge een geheel nieuwe versie van dit boek gemaakt. Zaterdag 24 maart 2018 presenteren ze het nieuwe boek De Smaak van Texel.

Annette heeft het Waddengoud keurmerk voor haar culinaire literatuur gericht op de Wadden en Ruth de Ruwe heeft het keurmerk voor haar waddenfotografie.

Wanneer: Zaterdag 24 maart 2018 om 14.30 uur.
Waar: Nauta Boek, Parkstraat 38 in Den Burg.

Vernieuwde 'Smaak van Texel'

Dit boek gaat over ondernemers, creatievelingen en vernieuwers. Over bekende en ervaren producenten en nieuwe generaties. Dit zijn de mensen die het eiland levend houden. Natuurkenners vertellen hoe belangrijk deze plek in het waddengebied is. Ze tonen de natuur van Texel, die zowel bewoners als gasten inspireert en onthaast. Ervaar het leven op een eiland, met wind, veel zon en lange stranden met eb en vloed. De beschutting van de bossen waarin je kunt dwalen en alles wat leeft in deze waddenwildernis. In dit boek zie je de vergezichten, de kronkelige fietspaadjes en de duinen met al hun kleuren. Je ziet hoe rijk Texel is aan natuur, producten en alle mogelijkheden die dat biedt. Ze koken wereldse gerechten met Texelse producten. Zo geven ze een kijkje in de keuken van dit beeldschone eiland met als bijzonder decor het Nationaal Park Duinen van Texel.

Over De smaak van Texel:

Peter Klosse (eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie.): Op Texel smaakt alles intens, is het de zilte smaak, komt het door de trotse Texelaars die zoveel prachtigs creëren, zijn het de elementen van een eiland, wind en veel zon, of de korte lijnen en daardoor de versheid? In dit boek kunt u alles te weten komen over de smaak van Texel.  

Jonah Freud (culinair journaliste en eigenares De Kookboekhandel): Texel als culinaire schatkamer, opgetekend en prachtig in beeld gebracht door deze drie dames die ons met nimmer aflatend enthousiasme vertellen over de rijke gastronomie van het eiland. Eenmaal aan wal gestapt, hoef je het eiland nooit meer te verlaten en kun je het hele jaar rond genieten van de culinaire rijkdom

Gegevens De smaak van Texel:
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Uitgave:Gebonden met twee leeslinten.
  • Formaat: 25 x 28 cm.
  • Pagina’s:256 full color.
  • ISBN:978905956871
  • Prijs:€ 39,95
  • Auteurs: Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe & Tanja van den Berge.

 

 

Publicatiedatum: 20 maart 2018.
Foto: Cover De Smaak van Texel (@ 
Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berge).

Presentatie geheel vernieuwd boek ‘Smaak van Texel’

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding