Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Programma Wadstok festival 2012 bekend


WIERINGEN – De programmering voor het tweede Festival Wadstok Wieringen 2012 is rond.  Wadstok vindt plaats van 13 juni t/m 17 juni 2012 op 'geheime Waddeneiland' Wieringen in de kop van Noord-Holland.

Het festival zelf vindt plaats zaterdag 16 juni. Wadstok is het enige evenement dat het Waddengoud keurmerk draagt.

Programma

  • 13 juni om 14.00 uur: Wadstokworkshops op diverse locaties.
  • 13 t/m 17 juni: Wadstok Poëzieroute dagelijks, route verkrijgbaar via VVV Wieringen.
  • 14 juni 19.30 uur: Poëzie op 't Wad bij de Sportvisserskade Den Oever.
  • 16 juni 16-22 uur: Festival Wadstok aan de Stroeërweg Stroe bij Hippolytushoef.
  • 17 juni 13-16 uur: Wadstok Waddengouddag van langs poëzieroute tussen Den Oever en Stroe.

Kaarten bestellen

Kaarten á 15 euro zijn verkrijgbaar bij:

Op het terrein zullen diverse eetgelegenheden vis en broodjes aanbieden.

Meer informatie: info@wonderlijkwieringen.nl of www.hetgeheimewaddeneiland.nl.

Festival

Het eerste open lucht Festival Wadstok 2011 moest vanwege de extreem slechte omstandigheden uitwijken naar de binnenlocatie in theater het Vikingschip. Het bestuur van Wonderlijk Wieringen hoopt dat de weergoden de organisatie deze keer gunstig gezind zijn.

Zaterdag 16 juni staat het festival op het programma. Van 16.00 tot 22.00 uur op een weiland onder aan de Waddenzeedijk tegenover Wieringer Eiland Museum Jan Lont op Stroe.

Artiesten

Bedenker van de naam en verantwoordelijke voor het muzikale programma Jeroen Zijlstra, had het idee jaren geleden verzonnen en vond in Wonderlijk Wieringen een initiatiefnemer die het festival van de grond kan tillen door een bijdrage van het Europees Visserijfonds. Dit ter stimulering van de economie in vissersplaatsen waar de visserij sterk terugloopt. De op Wieringen geboren en getogen Jeroen Zijlstra was jarenlang visserman voordat hij professionele muziekcarrière als zanger, trompettist,  tekstschrijver en componist had opgebouwd.

Jeroen Zijlstra: ,,Het wordt een optreden van Zijlstra met een hoog zoutgehalte. Juist die liederen die passen op deze locatie zijn door ons uitgezocht en zijn daar ooit door mij geschreven. Met een grap naar de sixties. Daardoor krijg je een soort format en kan het een festival met een eigen gezicht worden. Het zou heel mooi wezen als dat zou lukken."

'Back to the sixties'

De sixties-muziekliefhebbers komen gelijk flink aan hun trekken. ,,Dat The Chief, Henk Haanraads, opent, is helemaal te gek. Hij is gewoon the sixties. Als tweede act speelt Powertrip, waarin diverse Wieringers spelen en volgt de Noeverse Bietbent die speciaal enkele nieuwe nummers aan het instuderen is.''

Als speciale gast heeft Jeroen Zijlstra Niels van der Gulik uitgenodigd. ,,Hij vindt het hartstikke leuk om te doen. Ik ben bij zijn cd-presentatie geweest, waar ik hem voor het eerst beluisterd heb. Hij is echt veelbelovend. Hij is met covers van Ramses Shaffy begonnen en zoekt nu zijn eigen weg. Hij kende Zijlstra heel goed en je hoort ook invloeden van ons in zijn muziek. Hij komt met zijn band.''

Jeroen Zijlstra is muzikaal leider en speelt zelf met de band Zijlstra en enkele muzikale vrienden als 'zilte' afsluiter . ,,Ik hoop dat mijn droom om buiten nabij 't Wad te spelen dit jaar echt waar wordt. IJs en weder dienende. Als het dit keer niet stormt en stortregent spring ik een gat in de lucht.''

Als een van de speciale vrienden van Zijlstra komt saxofonist Jan Menu uit Zeeland meespelen met Zijlstra. Jeroen Zijlstra: ,,Met hem komt de saxofoon weer terug bij Zijlstra nadat Rutger Molenkamp door gezondheidsredenen niet meer met ons mee kon spelen.''

Workshops, poëzie en Waddengoud dag

Het Waddengoud gecertificeerde Festival Wadstok van Wonderlijk Wieringen bestaat niet alleen uit een muziekfestival. Er zijn ook Wadstokworkshops voor kinderen en ouders en of verzorgers.

  • Vanaf woensdag 13 juni is er een poëzieroute uitgezet tussen Den Oever en Stroe.
  • Donderdag 14 juni vaart het Wadvissersgilde uit voor Poëzie op 't Wad waarbij iedereen die dit wil staande op een viskist op het drooggevallen Wad een gedicht mag voordragen.
  • Zondag 17 juni is er een Wadstok Waddengouddag waarbij diverse Waddengoud gecertificeerde bedrijven en producten langs de poëzieroute te ontdekken en te proeven zijn en treedt het Wieringer shantykoor 'de Gesmeerde Kelen' op bij Villa Nieuwland op Stroe.
Programma Wadstok festival 2012 bekend
Vergroot deze afbeelding