Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Puur Terschelling 1e Terschellinger Waddengoud arrangementen & accommodatie


OOSTEREND-TERSCHELLING - Voor de 1e keer is Waddengoud uitgereikt aan Terschellinger arrangementen en een accommodatie. Sinds vrijdag 6 april 2012 mogen Anne en Daniëlle Bierema van Puur Terschelling in Oosterend-Terschelling namelijk Waddengoud voeren voor hun arrangementen als huifkartochten, menarrangementen, buitenritten op een Fries paard, ezelwandelingen met GPS, hoefijzergolf en voor hun ‘logeren bij de boer’ in appartement Puur Slapen.

Die dag reikte Roelan Schroor, directeur van VVV Terschelling, het Waddengoud uit voor Puur Slapen. Tijdens de Noordzee huifkartocht die volgde deed Arjan Berkhuijsen, directeur van de Waddenvereniging, dit voor de arrangementen.

Gasten ‘logeren bij de boer’ in een heuse bedstee in het appartement Puur Slapen. Waddengoud garandeert hen dat ze kunnen rekenen op een bijzondere beleving van de Wadden, een kwaliteitsaccommodatie, goed gastheerschap en een minimale belasting van deze activiteiten op het milieu.

De arrangementen zijn met het keurmerk beloond om hun hoge belevingswaarde in combinatie met het gebruik van voornamelijk Waddengoud gecertificeerde streekproducten. De uitreiking vond plaats op het erf van Puur Terschelling.

Anne en Danielle zijn trots het Waddengoud nu te mogen voeren voor hun activiteiten en accommodatie. “Het keurmerk weerspiegelt de streekgebondenheid en duurzaamheid waar wij veel waarde aan hechten. Het keurmerk is de waardering voor ons bedrijf Puur Terschelling en Puur Slapen en is nu ook voor onze gasten duidelijk zichtbaar”, aldus Anne en Daniëlle.

Puur Terschelling
Puur Terschelling met als motto “EEN ZEE VAN MOGELIJKHEDEN” is een kleinschalig en veelzijdig bedrijf in het laatste dorpje van Terschelling, op een steenworp afstand van het uitgestrekte natuurgebied De Boschplaat.

Gastvrijheid en respect voor de natuur en dieren staan voorop in dit van origine boerenbedrijf, dat sinds 2005 onder leiding van Daniëlle en Anne uitgroeide tot een plek waar gasten op een bijzondere manier kunnen kennismaken met de geschiedenis en het landschap van het eiland. Bijvoorbeeld vanaf de rug van een Fries paard, luisterend naar de verhalen van de koetsier op de huifkar of wandelend door de duinen met een ezel die je picknick of je kleuter draagt.

Het gehele jaar rond organiseert Puur Terschelling huifkartochten, menarrangementen, buitenritten op een Fries paard, ezelwandelingen met GPS, hoefijzergolf en educatieve activiteiten.

Bij Puur Terschelling vinden jonge en oude mensen, gezinnen, collega’s, vriendengroepen, paarden- en natuurliefhebbers, sportievelingen en rustzoekers altijd hun eigen unieke eilandgevoel. Zomer of winter, want op Terschelling hebben alle seizoenen hun eigen charme.

Puur Slapen
In de boerderij is er van oudsher een 4-persoons appartement Puur Slapen.
Puur Slapen heeft een bijzondere uitstraling met een bedstee en er zijn veel natuurlijke materialen verwerkt. Gasten hebben de beschikking over een eigen privéterras met bubbelbad en openhaard.

Bij Puur Terschelling zijn kwaliteit, veiligheid en (dieren)welzijn van groot belang. Zij hebben een aantal keurmerken en certificaten die dit onderstrepen, zoals het veiligheidscertificaat Veilige Paardensport, het keurmerk Zoönosen voor hygiëne en welzijn van de dieren, de medewerkers zijn  in bezit van koetsiersbewijs, ruiterbewijs, EHBO en BHV. En Puur Terschelling is een erkend leerbedrijf.

Puur Terschelling 1e Terschellinger Waddengoud arrangementen & accommodatie
Vergroot deze afbeelding