Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Puur Terschelling genomineerd voor Hippische Ondernemer 2013


TERSCHELLING - Anne en Danielle Bierema van Puur Terschelling zijn genomineerd voor Hippische Ondernemer 2013. De verkiezing bevordert innovatie, duurzaamheid en goed ondernemerschap in de hippische sector. Op 13 september maakt de jury de uiteindelijke winnaar bekend op het Horse Event in Deurne.

Voor deze eervolle titel worden elk jaar 3 bedrijven genomineerd door een vakjury van Stichting Hippische Innovatieve Projecten. Puur Terschelling is het eerste Friese bedrijf en eerste agro toeristische bedrijf dat genomineerd is voor deze prijs.

Anne en Danielle Bierema zijn genomineerd omdat ze veel waarde hechten aan veiligheid, dierenwelzijn, kwaliteit, gastvrijheid en duurzaamheid. De eilander ondernemers zijn met recht trots op deze bijzondere nominatie.

Puur Terschelling
Puur Terschelling is van origine een boerenbedrijf, dat sinds 2005 onder leiding van Anne en Daniëlle is uitgeroeid tot een authenthiek sfeervol bedrijf met Friese paarden en schapen, waar gasten en paardenliefhebbers graag komen.

Het bedrijf is gevestigd in Oosterend op het Waddeneiland Terschelling, op een unieke plek, op steenworp afstand van de Noordzee en Europees natuurreservaat de Boschplaat.

Met als motto “Een zee aan mogelijkheden” organiseert Puur Terschelling het gehele jaar diverse activiteiten, zoals huifkartochten, menarrangementen, buitenritten, vollemaan buitenritten, en zwemmen met paarden. Dit doen zij allemaal met hun zelf gefokte Friese paarden.

Deze paarden kenmerken zich door een vriendelijk en betrouwbaar karakter. Ze worden op een natuurlijke wijze gehouden: het gehele jaar in een kudde. In de winterperiode begrazen ze een duingebied, waarbij Puur Terschelling samenwerkt met Staatsbosbeheer.

Keurmerken
Anne en Danielle Bierema hebben met hun bedrijf al een aantal keurmerken en certificaten weten te behalen, zoals het veiligheidscertificaat Veilige Paardensport, het keurmerk Zoönosen voor hygiëne en welzijn van de dieren.

Sinds de zomer van 2012 mag het bedrijf het Waddengoud label voeren. Waddengoud garandeert dat gasten kunnen reken op een bijzondere beleving van de wadden, goed gastheerschap en een duurzame onderneming.

Puur Terschelling is daarnaast een erkend leerbedrijf waar jaarlijks vele studenten hun praktijkervaring opdoen.


Datum: 19 juli 2013.

Puur Terschelling genomineerd voor Hippische Ondernemer 2013
Vergroot deze afbeelding