Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Puur Terschelling verkoopt paardensnack met Waddengoud keurmerk


TERSCHELLING - Enkele jaren geleden heeft de paardensnack Algae-Bites van Eco Protecta het Waddengoud keurmerk gekregen. Dat veevoer gecertificeerd wordt, is op zich al bijzonder, maar dat dit hapje voor paarden gemaakt wordt van algen afkomstig uit het Waddengebied is misschien nog wel het meest bijzonder.

Paardenrecreatiebedrijf Puur Terschelling in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling is nu officieel dealer van dit paardenvoer geworden.

Algenproducten

De teelt van algen is een innoverende techniek, waarbij de algen gebruikt kunnen worden voor diverse toepassingen, zoals biobrandstoffen, diervoeder en voedingsmiddelen. De biologische boerderij Kelstein bij Hallum is een vooruitstrevend bedrijf en al in 2008 begonnen met algenteelt. De algenteelt van Kelstein levert gedroogde algen op die gebruikt kunnen worden voor onder andere veevoer en streekproducten.

Paardenvoer op basis van algen: Algae-Bites

Eco Protecta uit het Friese Sexbierum heeft een paardensnack ontwikkeld met deze algen. Algae-Bites genaamd. Deze snack bevat geen suikers en granen, maar bestaat uit algen en sesamolie, een natuurlijke bron van omega 3 vetzuren, magnesium, vitamines en mineralen.

Omdat de algen uit de Waddenstreek komen en Algae-Bites ook gemaakt wordt in het Waddengebied, is Algae-Bites het allereerste Waddengoud gecertificeerde paardenvoer. Haute cuisine voor het paard!

 


Publicatiedatum: 11 juli 2017.

Puur Terschelling verkoopt paardensnack met Waddengoud keurmerk
Vergroot deze afbeelding