Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Residentie Dicht bij Zee krijgt voor 10e keer Green Key Goud


OOSTEREND-TERSCHELLING - Deze maand is Residentie Dicht bij Zee bekroont met Green Key Goud. Al voor de 10 maal op rij ontvangt de B&B en hotel in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling deze hoogste internationale onderscheiding op gebied van duurzaamheid in de recreatiebranche. Een prachtige erkenning voor het bedrijf zelf. Ook het Waddengouddorp, waarbij onder andere natuur voorop staat, komt hiermee weer even in de picture te staan.

Green Key
Het internationale keurmerk Green Key is er voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit).

Waddengouddorp Oosterend
Oosterend is het meest oostelijk gelegen dorp op Terschelling en tevens ook het authentiekste dorp van het Friese Waddeneiland. Oosterend is omgeven door natuur. Aan oostkant ligt het Europees Natuurreservaat De Boschplaat. Hier heeft de zee nog vrij spel en er broeden vele wadvogels. Aan de  noord en zuid zijde is Oosterend omgeven door strandduinen, kwelders, polders en de Waddenzeedijk. Alle karakteristieke landschapskenmerken van de Wadden komen hier samen. Daarnaast profileert Oosterend zich ook steeds meer met de nachtelijke natuur. Als één van de weinige plekken in Europa is Oosterend namelijk het meest vrij van lichtvervuiling. Bij helder weer zijn de nachten dan ook echt pikkedonker en wemelt het van de sterren aan de hemel.  

Met deze natuurlijke eigenschappen van Oosterend verbinden de diverse Waddengoud-ondernemers zich. Of het nu gaat om een logiesaccommodatie, camping, restaurant, eetcafé, strandpaviljoen, buitenactiviteit, fietsverhuur of boerderijwinkel, het duurzaam ondernemen komt voorop.

Daarnaast helpen zij als gastheren en -vrouwen van Oosterend om de toerist een mooie persoonlijke beleving te geven en werken ze veel samen om dit te kunnen bereiken. “Diverse beleefarrangementen ontstaan er tussen bedrijven. Deze samenwerking zet Oosterend en haar bijzonderheden nog beter op de kaart”, vertelt Arno van der Veen, voorzitter van Stichting Natuurlijk Oosterend. Publicatiedatum: 18 februari 2016.
Foto: greenkey.nl


Residentie Dicht bij Zee krijgt voor 10e keer Green Key Goud
Vergroot deze afbeelding