Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Restaurant De Zwarte Haan en visser Max Hoogerman op PodiumTV


HARLINGEN - In deze aflevering van het culinaire programma Proeftijd van PodiumTV zijn ze te gast bij Waddengoudrestaurant De Zwarte Haan nabij Sint Jacobiparochie, waar eigenaar Jacob Jensma hen laat zien wat voor heerlijk gerecht u kan maken met producten van het Wad!

Bij De Zwarte Haan, gelegen aan de voet van de Friese Waddenzeedijk, ligt één van Europa’s grootste kwelders: ‘Noard-Fryslân Bûtendyks’. Het ruim 4180 hectare grote gebied is een waar eldorado voor flora en fauna. Jacob neemt de presentatrice mee over de dijk het wad op, op zoek naar lamsoor en zeekraal. Lamsoor staat bekend om zijn zoute smaak en past daarom goed bij visgerechten. Ook plukken ze er zeekraal, een verrassende lichtzoute zeegroente met een lekkere bite.

Van Waddengoudvisser Max Hoogerman leren ze in de Harlinger vissershaven over het vissen op harder. Max Hoogerman vist nog op een ouderwetse manier en is tevens aangesloten bij het keurmerk ‘Goede Vissers’. Daarna keren ze terug naar de keuken van De Zwarte Haan waar Jacob laat zien hoe deze pure producten van het wad klaargemaakt kunnen worden. Tijd voor Proeftijd!

Bekijk de uitzending: http://www.podium.tv/nl/201509151732/proeftijd/aflevering-3/harder-met-lamsoor-en-zeekraal


Datum: 17 september 2015.

Restaurant De Zwarte Haan en visser Max Hoogerman op PodiumTV

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding