Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Review Zo Texels: ‘een warme deken belevenis’


Een onvergetelijke eilandervaring mee geven aan zijn of haar gasten. Dat is Zo Texels. Om die ervaringen te bieden zijn er gastvrouwen en -heren nodig die bereid zijn zich te verdiepen in de interesses, gevoel en behoeften van zijn of haar gast. Een belevenis op maat.

Het gaat bij Zo Texels vooral om het aanbod wat niet direct in de VVV brochure is terug te vinden. Alleen kleinschalige, leuke, authentieke en bijzondere overnachtingadressen zijn Zo Texels.

Bij Zo Texels gaat het niet alleen om het gebouw of de locatie. De gastvrouw of –heer is een essentieel onderdeel van het aanbod.

Meer info: www.zotexels.nl

Review familie Vermeer
De familie Vermeer op bezoek in het vakantiehuisje ‘De Eierdop’ van Zo Texels-gastvrouw Mieke van den Bent  noemt het 'een warme deken belevenis'. De familie won de trip met een prijsvraag uitgegeven door Zo Texels.

"Ons vakantiegevoel begint al bij jouw mailtjes. Toen konden we verwachtingsvol uitkijken naar Texel! Here we come! Na een langere autotocht dan boottocht komen we aan op een regenachtig Texel. Maar zelfs grijs straalt het eiland ons al tegemoet! De route naar ons vakantiehuis voert ons over de gehele lengte van het eiland zodat we al een flinke indruk krijgen van de grootte van dit Waddeneiland. De Cocksdorp is een klein dorpje met een vriendelijke en charmante inrichting. We laten ons verrassen door de ruimte en royaal ingerichte "Eierdop". De kinderen willen eigenlijk het hele verblijf wel binnenblijven want er is te veel leuks! Verkleedkleren, LEGO, boeken....! Of gelijk slapen want de bedden lijken ons wel te lokken. Eerst vlug nog naar de zee. Via de kortste weg door het dorp ben je zo lopend op het strand. Met een prachtige schemering. Alle kleuren grijs lopen in elkaar over, van lucht naar water.

Het is hier alle dagen genieten van het echte buitenleven. Het lijkt alsof je in het buitenland bent. Je bent echt weg! Lange, ook hele natte en hele warme, zonnige strand- en dorpswandelingen en speelpartijen op of aan het strand in de aantrekkelijke duinen. Daarna heerlijk opdrogen of uitpuffen met een zalige koffie (bijvoorbeeld de hemelse koffie met crème brulée in de haven van de Oudeschild) of op het strand zelf.

Of wandelen langs de oude huizen en het geweldige originele winkelaanbod in Den Burg. En altijd onderweg of als doel: de eindeloze pracht van ongerepte natuur in. Je moet wel van je programma kunnen afwijken op zo'n verleidelijk eiland als Texel! Je hebt zomaar weer uren langs of in duinen doorgebracht waar je langskwam.

En wat het allemaal nog aangenamer maakte was de warme deken belevenis in de "Eierdop"! Na een lange of kortere tijd buiten, een zalig thuiskomen. Een prima uitgeruste keuken en gezellige indeling zorgen ook voor een heerlijke vakantietijd! We hebben zoveel gezien & beleefd maar hebben ook nog zoooooooveel te zien en te beleven dat we nog wel minstens 10 keer terug moeten komen.

Tijdens het herinneren en opschrijven ben ik gewoon weer even op vakantie! Mieke, nogmaals bedankt."
 
Met allerhartelijkste groeten van ons alle vijf, namens hen,

Eenrum, 18 november 2014
Jelleke Vermeer


Datum: 16 december 2014.
Foto: Jelleke Vermeer.

Review Zo Texels: ‘een warme deken belevenis’

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding