Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Rotisserie ’t Kerckeplein brengt showkoken met streekproducten naar Texel


OOSTEREND-TEXEL - We zijn allemaal wel eens in een restaurant geweest. Je bestelt en krijgt enige tijd later geserveerd. Eventueel staat op de menukaart waar het vandaan komt. Heere en Ute Oosterhaven van Rotisserie ’t Kerckeplein in Oosterend heeft het vrijdag 30 maart 2012 anders gedaan. Heere heeft die dag staan ‘showkoken’ met streekproducten.

Midden in het restaurant maakte hij ter plekke een meergangenmenu maken van o.a. Waddengoud gecertificeerd Texels lamsvlees, zeekoolmosterd, vergeten groente als gele, zwarte en paarse peen van Han de Kroon en andere Texelse producten. Gasten aanschouwden het hele kookproces, kregen uitleg en mochten vragen stellen voordat de gerechten geserveerd werden. Hiermee hoopt ‘t Kerckeplein de beleving rondom streekproducten te vergroten.

Het door Heere en Ute Oosterhaven bedachte concept van ‘showkoken’ is voor Texelse begrippen nieuw. Voor hen is het een logische stap in het proces om juist meer beleving en aandacht te creëren rondom het culinaire van streekproducten. Rotisserie ’t Kerckeplein is immers al geruime tijd bezig streekproducten voor het voetlicht te zetten.

In 2004 heeft de Stichting Waddengroep samen met anderen de Waddengoud gecertificeerde Texelse lamsvleesketen op poten gezet. Oosterhaven was er als de kippen bij om het Waddengoud-certificaat te bemachtigen voor Texels lamsvlees. Afgelopen jaar behoorde Rotisserie ’t Kerckeplein tot de eerste acht restaurants op Texel die voor het gehele restaurantconcept Waddengoud gekeurd zijn.

“Natuurlijk hopen we met showkoken op meer klandizie, maar het is meer dan dat. De streek en alles wat ons dat te bieden heeft aan voedsel is een ware ontdekkingstocht. Daar beleef ik enorm veel plezier aan. Het is mijn passie die ik via het showkoken graag wil overbrengen op onze gasten”, aldus Heere Oosterhaven.

Stichting Waddengroep is blij verrast met het concept van showkoken. “Tegenwoordig kijken we met Waddengoud breder dan alleen streekproducten. Beleving van het gebied is voor ons heel erg belangrijk geworden. Dat is ook de reden dat we ook gecertificeerde diensten zijn gaan ontwikkelen, zoals de Zo Texel accommodaties en de Texelse restaurants die voor het gehele concept van menukaart tot de beleving eromheen nu het keurmerk dragen. Ute’s showkoken sluit hier naadloos op aan”, vertelt Benno Bakker van Stichting Waddengroep.

Rotisserie ’t Kerckeplein brengt showkoken met streekproducten naar Texel

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding