Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Sabien Bosman eerste Texelse ambassadeur van Werelderfgoed Waddenzee


TEXEL - Tijdens het 13-jarig jubileum van UNESCO Werelderfgoed voor de Waddenzee heeft op de Dag van het Wad een twintigtal ondernemers de belofte voor een waardig ambassadeurschap ondertekend. Waddengoud cateraar Sabien Bosman van Staal Catering is daarbij als eerste Texelaar gehuldigd als ambassadeur van Werelderfgoed Waddenzee. De huldiging werd op drie locaties langs de Waddenkust voltrokken onder toeziend oog van de drie Waddenprovincies.

Voor Noord- Holland werden ook Alfons van der Veen van Camping Waddenzee, Gerrit Kater van Stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen en Ilse Boersen van Zuivelboerderij de Wieringer bekroond als ambassadeurs. Na het voldoen van de eisen aan de hand van een groene checklist en het uitspreken van de belofte werden de ambassadeurs beëdigd.  Als 'Trotse Ambassadeur' zoals op het muurschild vermeld, zullen deze ondernemers streven naar duurzaam Waddentoerisme, met respect voor mens, dier en omgeving, en wonen, werken en leven in het gebied. Namens provincie Noord- Holland was Jacqueline van den Broek, beleidsadviseur Toerisme en Recreatie, hierbij aanwezig.

AMBASSADEURSPROGRAMMA
Naar het voorbeeld van het Duitse- en Deense waddengebied is er nu ook in het Nederlandse deel een ambassadeursprogramma. Het doel is om de Werelderfgoed status meer voor het voetlicht te brengen, om tegelijkertijd de trots en kwetsbaarheid meer uit te dragen. Dit zorgt ook voor meer bewustzijn bij bezoekers dat ze in een uniek en beschermd gebied zijn, en dat je met respect voor mens, dier en omgeving hier goed kunt genieten. Een overzicht van de ambassadeurs is te vinden op werelderfgoed.visitwadden.nl

Het ambassadeursprogramma is een gezamenlijk initiatief van meerdere betrokken partijen en wordt in opdracht van het ministerie van LNV ontwikkeld als onderdeel van Interreg project PROWAD LINK. Het ambassadeursprogramma wordt uitgevoerd door Karina Pool in opdracht van het ministerie van LNV.

Foto: © Peter van Aalst.

Sabien Bosman eerste Texelse ambassadeur van Werelderfgoed Waddenzee
Vergroot deze afbeelding