Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Short stay appartementen oud bankgebouw Harlingen bekroond met Waddengoud


HARLINGEN - Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe short stay appartementen in het voormalig bankgebouw van de Friesland Bank in Harlingen geopend. Kort na opening kregen eigenaren Johan van Stee en Reinoud van der Bos van Harns Invest het Waddengoud streekkeurmerk uitgereikt uit handen van Henk Pilat van Stichting Waddengroep.

Het bankgebouw is omgetoverd tot 8 luxe verblijfsaccommodaties voor zakenlieden en toeristen. De elementen van het monumentale bankgebouw zijn bewaard gebleven. Samen met de prachtige locatie, de Waddenfotografie aan de wanden, het aanbieden van gecertificeerde streekproducten en gebruik van duurzame toepassingen zoals zonnepanelen, hebben de appartementen het keurmerk meer dan verdiend.

In 2012 sloot de Friesland Bank haar deuren in Harlingen. Harns Invest kocht het oude historische pand aan de Noorderhaven en startte de bouw van de appartementen in 2016. De eerste en tweede verdieping zijn omgebouwd tot luxe moderne accommodaties. Gasten kunnen er minimaal één tot maximaal 365 nachten verblijven. De begane grond heeft nog steeds een kantoorfunctie en verhuurt Harns Invest als bedrijfsruimte.

Van Stee en Van der Bos van Harns Invest hebben de elementen van het monumentale bankgebouw goed weten te behouden. “Zo is de bankkluis bewaard gebleven en vormt een spectaculaire binnenkomst in de kantoren. In elke appartement hebben we de authentieke elementen van het pand laten staan. Daarnaast hebben we de appartementen vernoemd naar diverse valuta als Amerikaanse Dollar, Japanse Yen en Russische Roebel met elk zijn eigen identiteit dat past bij de landen”, aldus Reinoud van der Bos.

Het pand staat op een prachtige locatie aan de Noorderhaven waar vele boten aanmeren. En gevestigd in een stad aan de Waddenzee, heeft Harns Invest de sfeer van het Waddengebied in het gebouw ook terug laten komen. Fotografie van prachtige gebieden in Werelderfgoed Waddenzee hangen aan de wanden. Deze fotografie is gemaakt door de Texelse Waddengoudfotograaf Pieter de Vries. Daarnaast zijn er ook verschillende Waddengoud producten te koop in de lounge van het complex.

Toeristen vinden er ook allerlei info over de omgeving, de stad, de Waddenzee en streekproducten en ze kunnen een stadswandel- en visrestaurantarrangement doen. “Dit getuigt van goed gastheerschap, zodat de Waddentoerist op zijn wenken wordt bediend. Naast streekgebondenheid, duurzaamheid en kwaliteit is goed gastheerschap ook één van de belangrijke criteria waaraan accommodatie-eigenaren moeten voldoen om in aanmerking te komen voor ons keurmerk”, noemt Henk Pilat van Stichting Waddengroep.

De appartementen zijn te bekijken op www.shortstaydebank.nl

 

Publicatiedatum: 6 februari 2017.
Foto: Henk Pilat (links) reikt het Waddengoud-certificaat uit aan Johan van Stee en Reinoud van der Bos (rechts).

Short stay appartementen oud bankgebouw Harlingen bekroond met Waddengoud

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding