Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Slow Food avond bij Opduin


DE KOOG - Chef-kok Aart Wijker (Slow Food Chefs Alliantie) en Annette van Ruitenburg (schrijfster van het beste kookboek van 2015: Liever lokaal) verzorgen op zaterdag 2 april een Slow Food avond met inspirerende kookdemonstraties, diverse amuses uit het kookboek Liever Lokaal en een 4-gangen Slow Food diner met muziek van de lokale band Trio Jazzper. De avond vindt plaats bij Waddengoud-restaurant Opduin in De Koog op Texel.

Liever Lokaal
Annette van Ruitenburg heeft met haar kookboek Liever Lokaal (samen met René Zanderink, Elsje Bruijnesteijn en Ruth de Ruwe) de prijs voor het beste kookboek van 2015 gewonnen. De jury heeft haar kookboek tot winnaar verkozen, omdat Annette in staat is geweest om voor elke dag van het jaar de vertaalslag te maken van lokale en seizoensgebonden ingrediënten naar een eenvoudig te bereiden recept.

Annette van Ruitenburg heeft sinds 2012 het Waddengoud-keurmerk voor haar culinaire diensten.

Slow Food
De Slow Food Chefs Alliantie is een verbond van chefs die zich in hun dagelijks werk sterk maken voor de ideeën van Slow Food. Het zijn Chefs die gerechten creëren op basis van lokale, duurzame producten. Het gaat hierbij om unieke, soms bedreigde producten van vaak kleinschalige producenten. Op deze manier willen zij de producenten de kans geven te overleven in de vaak door “Big Food” gedomineerde voedselketen. Zo kan via de verrukkelijke streekgerechten het brede publiek kennis maken met Lekker, Puur en Eerlijk voedsel en wordt tevens het verhaal over de herkomst en productie aan de gasten doorgegeven.

Programma zaterdag 2 april 2016

  • 16:00 - 16:30 uur: Ontvangst in de bar van Opduin met een Texels drankje en live piano muziek.
  • 16:30 - 18:00 uur: Inspirerende kookdemonstraties van Aart Wijker en Annette van Ruitenburg om daarna thuis zelf met lokale ingredïenten aan de slag te gaan.
  • 18:00 uur: Aan tafel voor het 4-gangen Slow Food diner met live muziek van trio Jazzper.
  • 21:30 uur: Einde diner / tijd voor een afzakkertje in de bar.

Prijs
Het 4-gangen diner, inclusief drankje bij ontvangst, diverse amuses, kookdemonstraties en live muziek kost € 49,50 per persoon. Slow Food leden betalen € 45,00 per persoon. Deze prijs is exclusief dranken tijdens en na het diner.   

Met eventuele dieetwensen en allergieën houden ze graag rekening. Geeft u deze door bij het maken van de reservering?

Reserveren bij Opduin
Reserveren kan via 0222-317445 of per email: info@opduin.nl.

Publicatiedatum: 25 maart 2016.

Slow Food avond bij Opduin
Vergroot deze afbeelding