STAALcatering krijgt Waddengoud tijdens persreis Visit Wadden
TEXEL - Tijdens een culinaire persreis van Visit Wadden eerder deze maand, heeft Sabien Bosman van STAALcatering het Waddengoud uitgereikt gekregen bij Schapenboerderij De Wadden op Texel. STAALcatering werkt veel met Texelse streekproducten op locatie en verzorgde het diner van de persreis bij De Waddel. De persreis werd georganiseerd door Annette van Ruitenburg.
Sabien Bosman serveerde mooie gerechten geïnspireerd op de Smaak van Texel, zoals bierbostelbrood, struif (een soort omelet), boerenkool met parelgort, lamsstoof en zakkoek. Vrijwel alles afkomstig van Texel. Tussen de gangen door vertelde Lodewijk Dros een prachtig verhaal over de eetgewoontes van vroeger en een oproep voor het herintroduceren van de waddenkeuken: eet Wads!
Kijk op www.staalcatering.nl voor meer info over STAALcatering.
Organisator Annette van Ruitenburg is culinair auteur en onderneemster en heeft al sinds 2012 het Waddengoud keurmerk. Ze heeft onder andere ‘De Smaak van Texel’ en ‘Liever Lokaal’ geschreven.
Meer weten over Annette van Ruitenburg? Kijk dan op www.annettevanruitenburg.nl
Foto: © Marc van Rijsselberghe.
Foto: © Annette van Ruitenburg.
Foto: © Annette van Ruitenburg.
Publicatiedatum: 18 november 2019.
Foto rechtsboven: © Annette van Ruitenburg.