Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Steppen en wandelen voor kids op de kwelders van het Noarderleech


WADDEN - De natuur is de perfecte leerplek voor jeugd! Heb jij een kind tussen de 6 en 12 jaar oud die dol is op het strand? Kom dan op 22 februari 2019 naar de step- en wandeltocht van It Fryske Gea op het Noarderleech. Gelegen in Noard Fryslân Bûtendyks is dit één van onze grootste natuurgebieden, met vooral buitendijks land aan de rand van de Waddenzee. Prachtige natuur met volop rust, ruimte en leegheid. 

Let op: er zijn nog slechts 2 plaatsen beschikbaar!

Je kunt in dit gebied eindeloos sjouwen, maar met die kleine beentjes duurt dat uren en is de pret snel voorbij. It Fryske Gea heeft daarom de perfecte oplossing: op de step! Een leuke manier om je snel te kunnen verplaatsen met een grote lach op het gezicht. De groep stept over de zeedijk, langs een echte bunker uit de oorlog, naar de kwelders. Je gaat zelfs over de bodem van de zee. Hoe dan? Door een route te nemen door gebied waar de zee met hoog water of storm zelfs komt.

Natuurlijk wordt de route geleid door een natuurgids met veel kennis over het wad. Hij leert de kinderen graag iets bij over de bijzondere natuur. Wist je bijvoorbeeld dat soms wel een vijfde deel van de wereldpopulatie van rotganzen in dit gebied verblijft. Ook vind je er veel brandganzen. Kortom, genoeg moois om te zien en te beleven!

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via het inschrijfformulier van It Fryske Gea of bel 0511 – 53 96 18 (let op: alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!

 

Publicatiedatum: 20 februari 2019.
Foto rechtsboven: © Marcel van Kammen (fotobank NO-Fryslân). 

 

Steppen en wandelen voor kids op de kwelders van het Noarderleech
Vergroot deze afbeelding