Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Stroming eten & drinken brengt de Wadden naar Heerhugowaard


HEERHUGOWAARD - Texels lamsvlees en Texels rundvlees. Het zijn streekproducten die Stroming eten & drinken in Heerhugowaard op de kaart heeft staan. En met het Waddengoud keurmerk, want gasten moeten wel de garantie hebben dat het echt van Texel afkomstig is en op duurzame wijze is gehouden.

Op vrijdag 27 april hebben eigenaren Kirsten Zoetelief en Wout Schröder uit handen van Marcel Kruijer, voorzitter 'For a fair World', officieel het Waddengoud-certificaat uitgereikt gekregen voor het gebruik van Texels lamsvlees en Texels rundvlees . Stroming staat voor 'puur & h'eerlijk' en werkt naast de Waddengoud producten veel met biologische producten en streekproducten. 

Stroming eten en drinken
Restaurant Stroming eten & drinken is nog geen jaar oud, maar wil het duidelijk anders doen dan anderen. Zoveel mogelijk producten uit de eigen streek en biologisch. "We willen aan onze gasten de best mogelijke kwaliteit producten serveren. Dan kan alleen met producten die weinig transportkilometers maken, waar weinig tot geen bestrijdingsmiddelen bij zijn gebruikt en die door producenten met liefde zijn gemaakt. En dat kan met Waddengoud gecertificeerde en biologische producten. 'Puur en h’eerlijk' daar komt het op neer ", aldus Christel de Jongh van Stroming eten & drinken. Vrijdag 27 april heeft het restaurant de nieuwe menukaart officieel ingevoerd.

Texels lamsvlees en Texels rundvlees van boerderij Hoogvliet
De streekproducten Texels lamsvlees en Texels rundvlees zijn afkomstig van Texel en de dieren zijn op diervriendelijke wijze gehouden. Voor Texels lamsvlees moeten de lammeren op Texel geboren en getogen zijn en moet de moeder of vader een zuivere Texelaar zijn. Dit Texelse schapenras staat wereldwijd bekend om zijn topkwaliteit vlees. Daarnaast moeten de lammeren minimaal 100 dagen in de wei hebben gelopen voordat ze worden geslacht. De Texelse runderen hebben tenminste 210 dagen per jaar buiten gelopen, dat is gelijk aan de hoogst haalbare score van drie sterren bij het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming.

Het lamsvlees en rundvlees is afkomstig van Boerderij Hoogvliet van de familie Hin uit de Waal op Texel. "Wij proberen onze dieren op een zo natuurlijke manier te houden en laten ze slachten op Texel. Korte lijnen dus, weinig stress voor de dieren. Hierdoor krijg je een kwalitatief goed product. We vinden het mooi om te zien dat een restaurant als Stroming ook met de beste zorg onze producten tot op het bord van hun gasten brengt", vertellen Kees en Trinet Hin van Boerderij Hoogvliet.

Waddengoud
Ook Stichting Waddengroep, eigenaar van keurmerk Waddengoud, is blij met de tendens dat streekproducten steeds vaker in de horeca verschijnen. "Met onze stichting staan we voor duurzame economische ontwikkeling van de regio rond het Werelderfgoed Waddenzee. We verbinden daarom graag bedrijven uit de regio via ondermeer échte en duurzame streekproducten uit dit gebied. Daarom zijn wij enorm blij dat horeca Waddengoud gecertificeerde producten oppikt", aldus Benno Bakker van Stichting Waddengroep.

Stroming eten & drinken brengt de Wadden naar Heerhugowaard
Vergroot deze afbeelding