Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Surinaams koken met Texelse streekproducten


TEXEL - Op vrijdag 17 januari 2020 organiseren Sabien Bosman van STAALcatering en Annette van Ruitenburg een avond Surinaams koken op Texel. Dit doen zij samen met de 3 zussen van SuriMAM Cooking die speciaal hiervoor naar het Waddeneiland komen. Waar kan zullen de dames ingrediënten vervangen voor producten van Texel of uit het Waddengebied. Ze verzorgen een 4 gangen diner/buffet. Locatie is Museum Kaap Skil in Oudeschild.

Surinaams 4 gangen diner/buffet

De 5 dames verzorgen een uitgebreid 4gangen diner/buffet met een welkomstdrankje: home made gembercocktail. Prijs per persoon voor de hele avond is 39,90 euro.

  • 17 januari 2020.
  • 18.00 uur- 21.30 uur.
  • Museum Kaap Skil, Oudeschild.

Om te reserveren of meer informatie kun je contact opnemen met Sabien: info@staalcatering.nl of bel 0655740685.

Surinaams thema bij Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil biedt het prachtige museumcafé als locatie. Curator Alec Ewing geeft tevens een rondleiding door het museum en laat in het bijzonder de Surinaamse serviesscherven zien en vertelt over de handel met Suriname.

SuriMAM Cooking

Het trio van SuriMAM Cooking bestaat uit de zussen Moreen, Martha en Aretha Waal. De term ‘MAM’ is niet alleen een verwijzing naar de eerste letters van hun namen, maar ook een eerbetoon aan hun moeder, die hen Surinaams leerde koken. Al deze familierecepten zijn generaties lang mond-op-mond doorgegeven. De zussen hebben vele recepten vastgelegd in inmiddels 2 kookboeken.

Wil je meer weten over SuriMAM Cooking? Lees het artikel in Het Parool over SuriMAM Cooking  Publicatiedatum: 3 januari 2020.
Afbeelding rechtsboven: Facebook STAALCatering.

 

 

Surinaams koken met Texelse streekproducten
Vergroot deze afbeelding