Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Tesselse Taalpraatjes


TEXEL - Marcel Plaatsman houdt deze week weer Tesselse Taalpraatjes in polder 't Noorden, op het erf van waddenpark Avanti, Stuifweg 22 (1792 HB  Oosterend Texel). “Want vorig jaar was het daar zo gezellig - dat mocht niet stoppen”, was het commentaar.

Plaatsman - een "overkanter" met Ooster roots - zal dan opnieuw vertellen hoe interessant hij het dialect van zijn familie vindt en waarom.  Bij de Taalpraatjes hoort ook een boekje.

Dit jaar gaat het behalve over taal ook over geschiedenis: hoe kan de taal van Texel uit het eilandverleden verklaard worden? Dit verhaal wordt in detail uit de doeken gedaan in het boekje 'Beurd en deen'. Een geschiedenis van Texel die Plaatsman helemaal op sien Tessels geschreven heeft.
Bezoekers van de Taalpraatjes kunnen een gesigneerd exemplaar kopen (€10,-) dat tegelijk toegang geeft tot alle taalpraatjes.

Voor de pauze houdt Marcel zijn Tesselse taalpraatje – na de pauze komen er nog gastsprekers die ook iets vertellen in het Tesselse dialect.

De data zijn:

  • dinsdag 2 juli 2019 - 19:30,
  • donderdag 4 juli 2019 - 19:30
  • zondag 7 juli 2019 - 14:00


Aanmelden kan via Waddenpark Avanti Texel – stuifweg 22 – 1794 HB  Oosterend Texel, 0222-318353 / www.waddenparkavantitexel.nl

 


Publicatiedatum:1 juli 2019.
Foto: © Waddenpark Avanti.

 

Tesselse Taalpraatjes
Vergroot deze afbeelding