Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Texelse Waddengoud restaurants erkend in culinaire kwaliteit


TEXEL - Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn en Brasserie Rebecca, beide Waddengoud, zijn dit jaar door vooraanstaande culinaire organisaties erkend in hun culinaire kunsten.

Brasserie Rebecca sleept een Bib Gourmand in de wacht
Hotel Brasserie Rebecca is bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. Een onderscheiding in de vorm van een Michelinmannetje. Een restaurant komt hiervoor in aanmerking als ze een kwalitatief goed keuzemenu aanbiedt voor minder dan 35 euro.

Twee jaar geleden besloot Michel Arends serieus werk te maken van het binnenhalen van een Bib Gourmand. "We zijn bijna tien jaar open en voldoen sindsdien al aan de criteria voor een Bib Gourmand. We koken verfijnd, gebruiken verse streekproducten en ons menu kost slechts 34,50 euro. Het is fantastisch dat we nu deze erkenning hebben gekregen. Ik ben absoluut ontzettend blij", vertelt Arends.

Dit jaar kregen 20 nieuwe restaurants een Bib Gourmand. 17 moesten de onderscheiding weer inleveren. In totaal hebben nu 105 restaurants in Nederland deze erkenning.

Bib Gourmand-vermeldingen staan in de Bib Gourmand Benelux Rode Michelingids of zijn te vinden op www.missethoreca.nl

Bij Jef op plaats 69 in Lekker Top 500
Culinaire Verwennerij Bij Jef is in 2012 gestegen van plaats 81 naar 69 in de Lekker Top 500 van Nederland. Het restaurant van chef-kok Jef Schuur bezit reeds een Michelinster.

Rebecca kreeg overigens ook een aanbeveling in de 'Lekker Top 500'.

Bron: TexelPlaza.nl; vrij bewerkt door Stichting Waddengroep.

Texelse Waddengoud restaurants erkend in culinaire kwaliteit
Vergroot deze afbeelding