Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Uitgebreide cursus vis fileren in Lauwersoog


LAUWERSOOG - Afgelopen maand heeft ‘tAiland Lauwersoog weer de grote vis fileercursus gehouden. De eerste weer sinds anderhalf jaar geleden. Het was een succes! Daarom organiseren zij op zondag 28 november 2021 de tweede uitgebreide cursus vis fileren van dit jaar in hun eigen fileerlokaal in Lauwersoog.

Grote cursus vis fileren ‘tAiland Lauwersoog

Tijdens een fileerdag ga je serieus aan de slag. Met goede uitleg en begeleiding is het oefenen en nog meer oefenen. De enige manier om echt handigheid in het fileren te krijgen is door het te doen. Je oefent met verschillende soorten rondvis en platvis.

Afhankelijk van de interesse van de groep kunnen de koppen en graten worden uitgekookt tot bouillon. Einde van de dag pak je de filets in vacuümzakken voor thuis. Je kan ze daarna als je wilt nog invriezen met een shock freezer.

  • Datum en tijd: zondag 28 november 2021, 11:00-17:00 uur. 
  • Prijs: €200,- per persoon, inclusief alle gefileerde vis mee naar huis, een gezamenlijke lunch, thee, koffie, limonade en onbeperkt drinkwater, ingrediënten en materialen.

Hoe kan ik de grote workshop vis fileren boeken?

Boeken kan via wadvistochten@goedevissers.nl. Ook voor meer info kun je hier naar toe mailen of kijk op www.wadvistochten.nl/data.

Visroken
Als het weer het toelaat, zijn ze bij 'tAiland ook vis aan het roken die dag. Dan kun je tussen de bedrijven door ook heerlijk opwarmen bij de rookton en info krijgen over het roken. Mocht dit doorgaan, is dit wellicht een leuk extraatje!

 

 

Publicatiedatum: 22 oktober 2021.
Foto: vis fileren in fileerlokaal van 'tAiland (bron: Marcel van Kammen Fotografie / beeldbank Visit Wadden).

 

Uitgebreide cursus vis fileren in Lauwersoog

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding