Vegetarisch koken met Birgit Flüg
GRONINGEN - Birgit Flüg van Catering Birgit Flüg Kok aan Huis (Waddengoud sinds 2013) in het Groningse Stitswerd en Stichting Animal Freedom organiseren vanaf 10 maart een 9-tal kookcursussen ‘Vegetarisch koken’ in Groningen.
Vlees is vaak standaard in een Nederlandse maaltijd, maar vleesvervangers missen vaak smaak en creativiteit. Birgit wil u graag een andere kijk daarop geven en u leren om te goochelen met smaken.
Vooral groenten, noten en zaden staan in deze kookcursussen centraal.
Kookcursus Vegetarisch Koken
- Dinsdagavond 10, 17, 24, 31 maart en 7 april.
- Woensdagavond 11, 18, 25 en 1 april.
- Tijd: 18.00 tot circa 22.00 uur.
- Adres: Clubhuis van de Doven, Munnekeholm 4 in Groningen.
- Elke avond worden 10 tot 15 gerechten bereid. Alle recepten krijgt u mee naar huis in een handige map.
- Prijs € 195,-
Meer info & aanmelden bij Birgit Flüg
Natuurlijke ingrediënten uit de regio
Birgit maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten en zoveel mogelijk uit de eigen regio. Dus zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, zakjes, potjes en pakjes. Haar recepten zijn zoveel mogelijk gebalanceerde menu’s, dus met voldoende voedingstoffen die het lichaam nodig heeft. Daarbij legt ze uit wat de rol is van eiwitten, vezels, (langzame) koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten in het lichaam en legt ze uit wat de ecologische voetprint is van de ingrediënten.
Ze wil bovenal het plezier in koken overbrengen en gezellig met elkaar bezig zijn.
Datum: 29 januari 2015.