Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Vogelinformatiecentrum organiseert Texel Big Day ‘Home Edition’


TEXEL – Het Wadden Vogelfestival op Texel en de Texel Big Day op 9 en 10 mei gaan beide dit jaar niet door. Het Vogelinformatiecentrum komt met een alternatief voor de Big Day: Texel Big Day ‘Home Edition’. Normaal hadden vele vogelaars Texel overspoeld in de race om vele verschillende vogelsoorten te spotten. Voor de home edition doet het vogelcentrum de oproep om van uit je eigen tuin of balkon zoveel mogelijk vogels te spotten. En uniek: voor deze keer mag heel Nederland meedoen!

Iedereen die van vogels kijken houdt, kan meedoen en op deze manier bijdragen aan het beschermen van de Zomertortel, want daar is het allemaal om te doen.

Texel Big Day ‘Home Edition’ in teken van de Zomertortel

Op 9 mei kan iedereen vanuit de tuin, balkon of tijdens een rondje wandelen de verschillende vogels die je hoort of ziet tellen en invoeren op Waarneming.nl. Je mag kort tellen, je mag ook een paar uur tellen of de gehele dag tellen. Een originele Big Day duurt 24 uur, maar met deze Texel Big Day Home Edition mag je zelf weten hoe lang je op 9 mei wilt tellen.

Ze vragen de deelnemers 25 euro te doneren voor het beschermen van de Zomertortel. Onder de deelnemers verloten ze een gratis weekend Texel en een tuinvogelpakket.

Voor meer info zie: www.waddenvogelfestival.nl

 

Publicatiedatum: 21 april 2020.
Foto: © Vogelinformatiecentrum Texel.

 

 

Vogelinformatiecentrum organiseert Texel Big Day ‘Home Edition’

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding