Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Vogels kijken tussen Texel en Vlieland met Vogelinformatiecentrum Texel


TEXEL - Vogelinformatiecentrum Texel organiseert vanaf juli t/m november 2018 vogelexcursies per boot over het Wad. De tocht duurt 2,5 uur en de schippers van De Borus gaan langs de mooiste plekken tussen Texel en Vlieland. Een vogelgids van het centrum laat je diverse vogelsoorten zien en vertelt over het kwetsbare ecosysteem en de vogelrijkdom van de Waddenzee.

Naast de vele vogelsoorten bekijk je Texel ook van een heel andere kant. Ook kom je regelmatig zeehonden tegen op deze trip. Het verzamelpunt is in het Vogelinformatiecentrum. 

Digiscoopworkshops

Daarnaast biedt het Vogelinformatiecentrum ook digiscoopworkshops aan. In deze workshops ga je vogels kijken met een specialist van het verrekijkermerk Swarovski en leer je hoe je foto’s kunt maken door een verrekijker of telescoop (ook wel digiscoop genoemd). Zelfs met je telefoon kan dat. In deze workshop leer je er alles over.

Vogelfilmpjes Texel juni 2018

Tot slot heeft Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum de mooiste filmpjes van vogels op Texel in de maand juni online gezet. Aanrader om even te bekijken.

 

Publicatiedatum: 5 juli 2018.
Foto: © Vogelinformatiecentrum Texel.

 

Vogels kijken tussen Texel en Vlieland met Vogelinformatiecentrum Texel
Vergroot deze afbeelding