Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Voorstelling 'Hout Vaart' van Drijfhout wekelijks in Podium Vlieland


VLIELAND - Vanaf nu speelt het Vlielandse folkduo Drijfhout hun nieuwe voorstelling “Hout Vaart” wekelijks op dinsdagavond in het theater Podium Vlieland.

  • Kaartverkoop: Podium Vlieland, Dorpsstraat 84, kaarten €9.50.
  • Iedere dinsdag van 10 april t/m juni.
  • Daarna van 2, 16, 30 juli, 13 + 27 augustus, 13, 20, 27 september, 16 + 23 oktober.
  • Aanvang 20.30 uur, vooraf reserveren aanbevolen: info@podiumvlieland.nl

In hun 4e theaterprogramma zingen ze liederen van hun nieuwe cd 'Hout Vaart'. Inspiratie voor deze cd vonden ze overal waar ze kwamen, maar vooral in de muzikale tradities van hun eigen eiland Vlieland.

Op het programma staan o.a. oude Vlielandse dansmelodieën waar vroeger Vlielands dansgroep ’t Piasterke nog op danste. Ook Ballades gevonden in oude liedboeken en bij het meerstens instituut zijn nieuw leven ingeblazen. Over hun belevenissen op Vlieland en ver daarbuiten schreven ze prachtige, ontroerende, ruige en melancholische liederen, welke in dit programma op onnavolgbare wijze aan elkaar worden gesmeed met sterke verhalen!

Ook Buitenlandse toeristen kunnen 'Hout Vaart' nu volgen
De voorstelling is ook te volgen in het Duits en Engels. Duits- en Engelssprekende mensen krijgen bij binnenkomst een QR- code, die ze kunnen scannen met een smartphone of IPad. De uitleg en de verhalen die de heren van Drijfhout tussen de liedjes door vertellen kan men dan in eigen taal meelezen. Aan een Franse vertaling wordt momenteel nog gewerkt.

Duo Drijfhout
Het grootste export product van Vlieland is Drijfhout. Niet de planken die door wind en stroming het strand op spoelen, maar Vlielands muzikale duo dat zingt over vergane schepen, jutten langs de kust, het leven aan boord en op het eiland.

Het muzikale duo bestaat uit:

  • Ger Lamerus: zang, gitaar, trekzak en tin-whistle.
  • Nils Koster: zang, viool, trekzak, mandoline, gitaar en piano.

Drijfhout werd in 2011 als eerste artiest bekroond met Waddengoud, omdat zij een unieke Vlieland beleving bieden.

Voorstelling 'Hout Vaart' van Drijfhout wekelijks in Podium Vlieland
Vergroot deze afbeelding