Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Vrijdag 13 maart: RTL4 programma ‘Pluijms Eetbare Wereld’ mee op oestertocht


LAUWERSOOG - Voor de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van het RTL 4 programma Pluijms Eetbare Wereld is culinair avonturier en kok René Pluijm onlangs met Goede Vissers Jan en Barbara van Proeflokaal ’t Ailand meegeweest op oestertocht. In de voorgaande seizoenen van het culinaire tv-programma heeft Pluijm de hele wereld afgereisd op zoek naar diverse eetculturen. In het nieuwe seizoen duikt hij in onze eigen eetcultuur en probeert die te ontrafelen en kijkt daarbij ook naar de toekomst van onze voedselcultuur. 

In de eerste aflevering ondermeer het verhaal achter het oester rapen op het Wad vanuit het proeflokaal in Lauwersoog.

Vrijdag 13 maart om 16.05 uur op RTL 4: Pluijms Eetbare Wereld.

Helpt u Jan en Barbara al?
Waar Pluijm onderzoekt waar onze eetcultuur nu staat, wat de nieuwe generatie nu precies eet en een blik in de toekomst probeert te werpen hoe we over tientallen jaren eten, zijn Jan en Barbara op gebied van vis zelf hard bezig om hun steentje bij te dragen aan de verbetering van de viseetcultuur.

Met de realisatie van Fileerlokaal ’t Ailand willen ze namelijk de visser, viseter en de verhalen van de visserij bij elkaar brengen. Ze willen hier mensen leren hoe met vis om te gaan, hoe ze zelf vis kunnen fileren en bereiden. Daarbij willen ze mensen ook kennis laten maken met onbekende vissoorten en zeegroentes om zo mensen de rijkdom van de zee te leren waarderen en daarmee goed om te springen.

Voor de realisatie hebben ze een crowdfundingproject gestart. Hiervoor hebben ze uw hulp nodig. Kijk op www.crowdaboutnow.nl/tailand en draag ook uw steentje bij aan een gezonde visserij.

Datum: 12 maart  2015.

 

Vrijdag 13 maart: RTL4 programma ‘Pluijms Eetbare Wereld’ mee op oestertocht
Vergroot deze afbeelding