Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wad ’n Keuken bij Amelands Produkt


AMELAND - Amelands Produkt heeft er er een nieuw lid bij: Wad ‘n Keuken Ameland maakt heerlijke ambachtelijke kroketjes met Amelander rundvlees.

Een kroketje op brood of bij de borrel, daar zijn we allemaal dol op! Dat weet Danny Wijnberg uit Hollum ook en daarom maakt hij de enige echte Amelander kroketten in zijn Wad ‘n keuken. Zijn kroketten zijn zo goed van smaak dat hij adviseert er geen saus of mosterd bij te eten. De pure smaak van zijn Amelander rundvlees kroketten en bitterballen komen dan veel beter tot zijn recht. Zijn Amelander kroketten kun je bestellen op verschillende terrassen en restaurants op Ameland. 

Wij vroegen Danny naar zijn passie: “Mijn passie ligt al jaren lang bij het koken. Iedere keer weer wat nieuws maken met eerlijke producten. Daar word ik gelukkig van! Wat is er nu diverser dan een kroket? Het begon allemaal naar aanleiding van een klein krokettenmachientje die ik voor een paar tientjes kocht. De passie om van eerlijke producten iets moois te maken, dat is wat ik wil. Wij wonen op een prachtig eiland. Daarvan gebruik ik, waar kan de lokale producten. Het Amelands Produkt is inmiddels een begrip op het eiland. Ik ben trots dat ik me bij deze mooie club mag aansluiten. Mijn Amelander Rundvleeskroketten worden gemaakt van het rundvlees wat afkomstig is van de Amelander Hereford koeien die in Nes heerlijk grazen in de wei. Ze voeden zich met alles wat de natuur hen brengt. Dit proef je duidelijk terug in het vlees. Er zit een volle robuuste smaak aan het vlees. Net als de Amelander Mosterd die met zorg wordt bereid en die ik vervolgens verwerk in de ragout voor de kroketten.” 

Meer info: www.amelandsprodukt.nl

 

Publicatiedatum: 27 september 2018.

 

Wad ’n Keuken bij Amelands Produkt
Vergroot deze afbeelding