Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wadden speltkorrels genomineerd voor biologisch product van het jaar


KLOOSTERBUREN - De speltkorrels van ‘Waddengoudboer’ Ale Havenga van biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud nabij Kloosterburen zijn genomineerd voor biologisch product van het jaar. De speltkorrels zijn gemaakt van het 100% natuurzuivere speltras Oberkulmer Rotkorn dat Ale Havenga aan de Waddenzee teelt.  Met deze speltkorrels is bijvoorbeeld een overheerlijke speltrisotto te maken of te gebruiken als eenvoudige vervanger van aardappelen.

Helpt u de speltkorrels naar een 1e plaats? Breng dan uw stem uit op www.mijnfavorietebioproduct.nl

U maakt dan kans op een gratis biologische boodschappenbox ter waarde van 50 euro. Tot januari 2015 kan er gestemd worden.

De actie is georganiseerd door Bionext.

Oergewas spelt
Het biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud van de familie Havenga uit Kloosterbuten teelt al ruim 10 jaren spelt. Dit brengt een schat aan ervaring en kennis met zich mee, want het telen van spelt komt zeer precies. Ale: “Het is een hele kunst om een goede bakkwaliteit te krijgen. Hoe ik dat doe? Dat blijft het geheim van de boer. Maar maakt juist mijn spelt uniek en onderscheidend”. Op het land wordt alleen het ras Oberkulmer Rotkorn verbouwd. Dit oerras is nooit doorveredeld met andere graanachtigen, wat bij andere speltrassen vaak wel het geval is. Dit oerspelt zit boordevol voedingsstoffen en heeft een erg goede smaak.

Over Landgoud
Landgoud teelt aan de Groninger Waddenkust met veel zorg en aandacht bijzondere gewassen als oergraan ‘spelt’, witte aalbessen, gele mosterd en luzerne. Maar ook aardappelen, appels, baktarwe en bieslook. Dit allemaal op biologisch wijze, samen met de natuur. Hiervan worden heerlijke en eerlijke producten gemaakt, zoals Blanka wijn, speltpasta, sappen en siropen.

Meer weten over Landgoud? Kijk op www.landgoud.nl


Datum: 17 oktober 2014.

Wadden speltkorrels genomineerd voor biologisch product van het jaar
Vergroot deze afbeelding