Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wadden Wintersport weken in februari 2021


WADDEN - De traditionele wintersport naar buitenlandse skigebieden is dit jaar ‘not done’. Snappen we helemaal. Maar er is een alternatief: wintersport op de Wadden in de voorjaarsvakantie 2021! Als de omstandigheden het weer toelaten om te zeilen op de Waddenzee, organiseert Klipper Willem Jacob namelijk de Wadden Wintersportweken. Lekker sportief zeilen (of lekker lui op het achterdek) en ’s avonds “après-zeil” bij de warme open haard benedendeks! Lekker napraten onder genot van een borrel en een luxueus diner gemaakt door een topkok.  

Bekijk en boek een wadden wintersportreis

Prachtige waddennatuur in winter veelal wel toegankelijk
Zeilen in de winter is bijzonder om te doen! Prachtig strijklicht, dagen die langer worden. Vaak is het enige teken van leven de zeehonden en de vogels. De meeste natuurgebieden die in het broedseizoen zijn afgesloten, kun je nu wel verantwoord betreden. In vergelijking met een aantal populaire wintersportgebieden is het een stuk warmer, en zijn er meer droge dagen.

Klipper Willem Jacob goed uitgerust
De Willem Jacob is goed uitgerust om in de winter te varen. Er is een centrale verwarming die alle vertrekken verwarmt, ook onder het zeilen. Deze houdt ook het warme water voor het douchen en afwassen warm. Na het zeilen plaatsen ze de kachelpijp op het dek, en steken ze de open haard aan.

Programma
Waar gaan de winterreizen naar toe? Waar de wind jullie brengt! In tegenstelling tot de eilandhopreizen in de zomer hebben is er geen vast schema. Elke weekreis doe je minstens een eiland aan. Maar lekker zwerven over het wad is ook prachtig. Droogvallen, onbekende prielen verkennen, het staat allemaal hoog op het verlanglijstje van de bemanning van de Willem Jacob. Wat is jou verlanglijstje? Afhankelijk van de wensen, de wind en het getij maken ze het definitieve programma. Actief zeilen doen ze altijd, en dat is ook met een kleine groep goed te doen. Vroeger in de vrachttijd voeren ze het schip met 2 of 3 mensen!


Publicatiedatum: 13 november 2020.
Foto: Willem Jacob.

Wadden Wintersport weken in februari 2021
Vergroot deze afbeelding