Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddenbeleving bij Van Gogh beloont met Waddengoud


Restaurant Van Gogh in de Koog Op Texel heeft vandaag het keurmerk Waddengoud gekregen. Niet alleen de menukaart met verschillende gerechten van Waddengoud gecertificeerd Texels lamsvlees, maar ook de beleving van het restaurant ademt het Wad. Zo ligt Van Gogh op een duin met uitzicht op de Noordzee, zodat gasten in de zomer geregeld kunnen genieten van een ondergaande zon in de zee. Restaurants die het culinaire en de beleving van interieur en/of exterieur combineren tot een heuse Waddenervaring komen in aanmerking voor Waddengoud.
 
De 46-jarige Duitse eigenaren Frank en Susanne Triller van restaurant Van Gogh komen oorspronkelijk uit het Ruhrgebied, waar Frank zijn eigen bedrijf in de modebranche had. Daarnaast werkte hij veel in de keuken bij verschillende restaurants van vrienden. Susanne was werkzaam als apothekersassistente en hielp geregeld mee in deze restaurants. Texel was hun vaste vakantiebestemming. Deze liefde voor het eiland en de horeca heeft hun carrières in Duitsland uiteindelijk de das omgedaan. In 2007 zijn zij restaurant Van Gogh in De Koog begonnen en hebben steevast de beleving van Texel voorop gesteld. “Dit vinden we erg belangrijk. Er zijn zoveel restaurants op Texel die lekker eten serveren. Met de Waddenbeleving die we hier gecreëerd hebben, hopen we dat onze gasten een bijzondere ervaring opdoen. Met keurmerk Waddengoud kunnen we dit nog beter overbrengen.”, aldus Susanne Triller.

Restaurant Van Gogh is inmiddels het negende restaurant op Texel dat voor hun volledige bedrijfsvoering Waddengoud ontvangt. In mei zijn eerder al acht restaurants bekroond met Waddengoud. Dit tot genoegdoening van Stichting Waddengroep, eigenaar van het keurmerk Waddengoud. “Met Waddengoud zijn we naast streekproducten ook diverse diensten gaan certificeren. Toerisme is daarbij een belangrijk onderdeel. Zo zijn er ook al diverse accommodaties van Zo Texels Waddengoud gecertificeerd. Nu de horeca ook goed volgt, krijgt het Texelse bedrijfsleven een sterkere binding met het Wad. Niet alleen goed voor hen als individueel bedrijf, maar ook een uitstekend instrument om het eiland op zich te promoten. Dit is een opsteker voor de lokale economie op het eiland, waar het ons uiteindelijk allemaal om te doen is”, vertelt Benno Bakker van Stichting Waddengroep.

Waddenbeleving bij Van Gogh beloont met Waddengoud
Vergroot deze afbeelding