Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddendag Groningen trekt veel Duitsers


GRONINGEN - Afgelopen maandag heeft in hartje Groningen voor de 3e maal de Waddendag plaats gevonden. In de Hoge en Kleine der A, de Reitemakersrijge en de Museumstraat bekleedden vele gezellige chaletstands het straatbeeld met een divers aanbod van culinaire hapjes, doe-activiteiten, Waddengoud producten en zelfs virtueel zwemmen met zeehonden was mogelijk. Aan de kade van Kleine der A. meerden vissersschepen aan waar men kon rondkijken, garnalen kon pellen en waar de vissers verse paling rookten en andere zeevruchten verkochten. Het was in Duitsland tevens een vrije week, dus groot aantal Duitsers bezochten de Waddendag.

“Het was in alle opzichten beter dan vorige edities. Vissersschepen en marktstands stonden nu mooi bij elkaar. Alles mooi in het centrum. Ook werd in de stad met banieren gewezen op de Waddendag. Met als resultaat dat deze 3e Waddendag een record aantal bezoekers trok. Hoeveel weet ik niet, maar ik merkte dat het gewoon veel drukker was dan voorgaande jaren”, vertelt Rens Kalsbeek van Stichting Promotie Waddenland. Zelf stond ze er ook met haar eigen bedrijf Tour de Wadden, een online reisbureau gespecialiseerd in dag- en meerdaagse tochten in het Waddengebied. Tour de Wadden heeft voor haar verdiensten het Waddengoud keurmerk.

Een andere Waddengoud gecertificeerde deelnemer die meedeed was Restaurant Korensant Verhildersum en maakte ter plekke de ‘Marnebal’ van vlees uit regio De Marne.

En wij zelf waren ook van de partij met een Waddengoud stand. Met info en Waddengoud gecertificeerde producten waaronder de Waddendelicatessen.

Paul van Put Events en Stichting Promotie Waddenland organiseerden de Waddendag. Voor volgend jaar hopen ze weer op groen licht van de gemeente om de vierde Waddendag te mogen organiseren.Publicatiedatum: 5 oktober 2016.
Foto: Waddengoud stand op de Waddendag 2016 (bron: Facebook Jan Beekman).


Waddendag Groningen trekt veel Duitsers

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding