Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddendelicatessen met vernieuwde duindoornproducten op Biobeurs


ZWOLLE - Waddendelicatessen komt dit jaar op het Streekplein van de Biobeurs in Zwolle met vernieuwde producten van duindoornbessen uit de Waddenregio. De Coƶperatie Wraldfrucht teelt deze oranje pareltjes in biologische kweektuinen in de nabijheid van de Waddenzee. Deze teelt is biologisch gecertificeerd door Skal, daarnaast certificeren Waddengoud en SPN de duindoornbessen en de duindoornproducten als landelijk erkend streekproduct.

Duindoornproducten
Het jaar 2015 heeft een prima oogst (circa 15 ton) opgebracht en is groot genoeg voor  Waddendelicatessen om deze op ambachtelijke wijze te verwerken tot Biologische kwaliteitsproducten, zoals puur sap, jams, siropen en dessertsaus. De duindoornbessen worden ook gebruikt bij de bereiding van Waddenijs en de productie van mosterd, cider en wijn, thee. De etherische olie uit de pitjes wordt verwerkt in de cosmetica producten van Waddenschoon.

Vlier- en Aroniabes
Andere biologische bessen zoals de vlierbes en de aroniabes worden in de Waddenregio geteeld en op dezelfde wijze verwerkt tot biologische kwaliteitsproducten. Waddendelicatessen staat op het Streekplein van de Biobeurs in Zwolle en iedereen is bij deze uitgenodigd om te komen ruiken en proeven.

Voor meer informatie: www.waddendelicatessen.eu


Publicatiedatum: 18 januari 2015.
Bron + foto: Biojournaal.

Waddendelicatessen met vernieuwde duindoornproducten op Biobeurs
Vergroot deze afbeelding