Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddengoud bruine vloot: zeilreizen 2021


WADDEN – Zwarte Valk, Wilhelmina, Isis, Najade, Willem Jacob, het zijn prachtige namen van de met Waddengoud bekroonde zeilklippers. Zoals vele sectoren heeft de bruine vloot het zwaar. Desondanks hebben de meeste Waddengoud klippers hun zeilreizen, dagtochten, meerdaagse tochten, arrangementen voor 2021 al klaar staan. Hopelijk mogen we dit jaar dat weer gaan meemaken! In dit artikel een overzicht van deze reizen.

Klipper Isis
Als onderdeel van de Gouden Vloot heeft Klipper Isis prachtige tochten in de agenda staan. Meezeilreizen tijden Hemelvaart, Pinksteren en zelfs zeilclinics waar ze hun gasten leren zeilen.

Mee info: Zeilreizen 2021 Gouden Vloot


Klipper de Najade
De Najade heeft voor 2021 weer diverse mooie zeiltochten op het programma. Zij zeilen naar het Duitse en Deense Wad. Ook organiseren ze kruidenzeiltochten waar je met Janet Frieling in de Waddennatuur van de Waddenzee en het Lauwersmeer op zoek gaat naar bijzondere wilde kruiden.

Verder verhuren ze het schip als accommodatie.

Soepautomaat

Daarnaast runt Janet ook de Waddengoud-catering Gekruid & Geroerd. Ook dat ligt stil, maar ze is culinair creatief geweest en ze is een soepautomaat gestart waar je haar verse soepen kunt afhalen.

Meer info: Meezeilvakanties Najade 2021


Willem Jacob
Tsjerk Hesling Hoekstra en zijn crew hadden een mooie idee als alternatief voor de Wintersport: wintersport op de Wadden in de voorjaarsvakantie 2021 in februari. Helaas is de huidige lockdown verlengd tot maart. Ze zijn verder elk jaar actief in de zeilende veerdienst Eilandhopper. Deze veerdienst heeft zijn programma voor 2021 gereed.

Meer info: Eilandhopper 2021


Klipper Wilhelmina
Wilhelmina organiseert heerlijke culinaire zeiltochten, ontdekkingsreizen en tochten van eiland naar eiland. Naast zeilen heeft Harriët, schippersvrouw van de Wilhelmina, nog een andere passie: lekker eten en heerlijke koken voor haar gasten!

Meer info: Zeilreizen 2021 Wilhelmina


Zwarte Valk

Klipper Zwarte Valk heeft op dit moment geen agenda 2021. Houd hun website in de gaten voor meer info en eventuele alternatieve activiteiten: Zeilen over het Wad en IJsselmeer

 


Publicatiedatum: 3 februari 2021.
Foto: © Klipper Isis/Gouden Vloot.

 

Waddengoud bruine vloot: zeilreizen 2021
Vergroot deze afbeelding