Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddengoud lunch tijdens culinaire zeiltocht naar Groningen


ZOUTKAMP - Op donderdag 2 oktober zal zeilklipper de Najade diverse streekproducten van Zoutkamp naar Groningen brengen. Verschillende biologische producenten uit de buurt van Zoutkamp geven hun producten mee aan boord. Van deze producten maakt Janet Frieling van Waddengoudcatering Gekruid & Geroerd aan boord een heerlijke ‘Waddengoud’ lunch.

Zeilend de boer op
De culinaire zeiltocht, onder de noemer ‘zeilend de boer op’, is een samenwerkingsverband tussen Zeilklipper Najade, Waddengoudcatering Gekruid & Geroerd en diverse producenten van biologische producten in het Lauwerslandgebied. Onder andere diverse streekproducten als diverse aardappelrassen, pompoenen, kaas, vis en groenten, sap en wijn gaan mee. Van deze producten maakt Janet een smakelijke ‘Waddengoud’ lunch.

Week van de Smaak: bonen en peulvruchten
Uiteraard staat de tocht ook stil bij de Week van de Smaak met als thema ‘bonen en peulvruchten’. Daarom staat de boon ook in het zonnetje tijdens ‘zeilend de boer op’. Aan boord kunnen deelnemers een bonenspel spelen en bereidt Janet een heerlijke maaltijd met diverse bonensoorten.

Route door noord-Groningse landschap
De Najade vertrekt vroeg vanuit Zoutkamp, maakt een stop bij Electra en Garnwerd om aan het einde van de dag aan de Hooge der Aa in Groningen aan te komen. Een prachtige zeiltocht door het noord-Groningse landschap met een nachtje slapen tussen de pompoenen en de preien.

Arrangement
Het is mogelijk voor opstappers om deze dagen mee te maken.

  • Aan boord: donderdag 2 oktober om 09.00 uur vanuit Zoutkamp (een voorovernachting is mogelijk)
  • Van boord: vrijdag 3 oktober om 12.00 uur in Groningen.
  • Prijs: alleen donderdag incl. lunch en scheepsmaaltijd € 90.-. Beide dagen € 125,- .

Meer info en boeken: vofzandbank@planet.nl

Waddengoud lunch tijdens culinaire zeiltocht naar Groningen
Vergroot deze afbeelding