Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddengoud voor B&B Torenzicht en Phoca Waddentochten


VLIELAND - Zaterdag 21 april hebben Joop en Marjo Lichtenberg van B&B Torenzicht van Vlieland en Harm Visser en Josephine Blom van Phoca Waddentochten uit Harlingen Waddengoud gekregen voor hun Waddenbelevingen. De uitreiking vond plaats tijdens het eerste Havenfestival op Vlieland.

Burgemeester Yorick Haan van Vlieland reikte de Waddengoud-certificaten uit. "Ik heb nu al 7 keer Waddengoud mogen uitreiken aan diverse bedrijven. Tijd voor de eerste Burgemeester die voor het keurmerk in aanmerking komt", grapte de Burgemeester.

B&B Torenzicht
Torenzicht op Vlieland is een kleinschalige bed & breakfast. Eigenaren Joop en Marjolein Lichtenberg zijn vooruitstrevend bezig. Ze werken zoveel mogelijk duurzaam. Zo krijgen ze ondermeer stroom uit zonnecollectoren en gebruiken ze afbreekbare schoonmaakmiddelen en afbreekbare lunchpakketzakjes. De bed & breakfast valt in goede aarde bij de gasten die er zijn geweest, want in 2010 en dit jaar behaalde de accommodatie een Zoover Award. Zoover is een beoordelingssite van allerlei accommodaties op basis van ervaringen van gasten.

Phoca Waddentochten
Harm Visser en Josephine Blom van Phoca Waddentochten uit Harlingen krijgen Waddengoud om hun vaar- en belevingstochten op de Werelderfgoed Waddenzee. Bijvoorbeeld zeehonden kijken, garnalen vangen, schelpen zoeken, pieren steken en Vlieland of Terschelling bezoeken.

Ook is er een samenwerking met Waddengoud gecertificeerde visser Max Hoogerman van de HA11, die vist op harder en zeebaars. Harm Visser is altijd visserman geweest op de HA11. Nadat hij met pensioen is gegaan heeft hij de Phoca gekocht, een voormalig inspectieboot van het toenmalige Ministerie van LNV.

Hierop bieden Harm en Josephine diverse arrangementen aan en serveren zij hun gasten tijdens deze arrangementen ook diverse Waddengoud gecertificeerde streekproducten. Op die manier geven zij hun gasten een kijkje in de dagelijkse keuken van de Waddenzee, de visserij en de natuur. Hierbij werken zij ook samen met natuurcentrum De Noordwester op Vlieland, een ander met Waddengoud bekroond bedrijf.

Foto: Waddengoud-fotograaf Geertjan Plooijer

Waddengoud voor B&B Torenzicht en Phoca Waddentochten

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding