Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddengoud voor Bonte Belevenis Texel


TEXEL - Het Landgoed Bonte Belevenis op Texel heeft onlangs het Waddengoud keurmerk ontvangen. Het creatieve toeristische bedrijf van Joscha Schoots en Inge Yntema nabij Den Hoorn herbergt een aantal ambachten, zoals een bierbrouwerij, distilleerderij, zeepmakerij, bakkerij, kaarsenmakerij en een papierschepperij. Ambachtslieden demonstreren hoe zij de verschillende producten maken en in de brouwerij en distilleerderij worden rondleidingen gegeven.
 
Buiten geniet kan het publiek genieten van de boerderijdieren, de speelweide, de picknickweide, de kruiden- en moestuin en theeschenkerij. Tevens verkopen ze op het landgoed de eigen ambachtelijk producten en werkt het restaurant van de Bonte Belevenis veelal met Texelse producten. Daarnaast hebben ze diverse milieubesparende maatregelen getroffen en bieden ze een sociale werkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

De Bonte Belevenis is hiermee één van de parels van ’t Wad en heeft het streekkeurmerk dubbel en dwars verdiend.Publicatiedatum: 21 oktober 2016.

Waddengoud voor Bonte Belevenis Texel
Vergroot deze afbeelding